0

Amsterdam – Nieuwe ronde nieuwe kansen… Sinterklaas is voorbij, laat de Kerstman nu maar komen. Mijn boompje staat klaar, de lampjes hangen erin, wat tactisch verspreidde ballen erbij en klaar. Kleine frustratie kwam van de veel te kleine chocolade kerstkransjes: waarom maken ze die kransjes in Jozefs-naam te klein om aan een tak te hangen?! Nu MOET ik ze wel opeten. Allemaal ja.

De clichés van de decembermaand kleuren mijn dag. Na een hardnekkige oorontsteking trotseer ik de trams weer, stap ik frivool op mijn trouwe fiets in de plenzende regen en marcheer ik door de gladde straten met mijn versleten (mama help) Uggs. Eenmaal gearriveerd in de tram, wat duwen, stoten en tackelen verder stond ik veilig. Ik kijk altijd vol bewondering om me heen naar de combinaties die mensen uit hun kast trekken. Leuk, maar een totaal ander verhaal.

Zo ving ik afgelopen week in die bomvolle tram een geestig gesprek op tussen drie kakelende typische Jordanese dames. Heerlijk dat Amsterdamse accent! Dat hoor ik echt veel liever dan die kouwe-aardappels van sommige leute: Slik die aardappel door!  Maar goed, terug naar dat leuke gesprek van de drie Jordanese dames. Wat bleek namelijk: twee van de drie dames waren bijzonder opgewonden over een voorval van afgelopen week. Ze kregen er opnieuw kleur van op hun wangen. Wat bleek: de Jordanese hadden een strippende Sinterklaas gesignaleerd! Jawel, inderdaad Sinterklaas aan de striptease paal! Moet niet gekker worden… Even schoot het beeld van de tv show Benidorm Bastards door mijn hoofd! NON daar trap ik mooi niet in… dacht ik altijd! Ik draaide me in een ruk om, in de hoop secuur opgestelde camera’s te ontwijken. Als ik dan mijn tv debuut maak, alsjeblieft niet met die muts op mijn hoofd en rode neus van de kou. Want eerlijk is eerlijk, ik ben groot fan van de Benidorm Bastards, maar ik voel nou niet bepaald de behoefte om als project in hun show gepersifleerd te worden! Nee dank u! Laat mijn televisiedebuut maar gepaard gaan met Winston Gerschtanowitz die mij een miljoen euro komt uitkeren namens de Postcodeloterij!

Enfin, nog enigszins angstig dat er een camera gemikt was op mijn ondertussen onderdrukte gierende slappe lach, stond ik nog steeds te luisteren naar de dames. De twee dames die de strippende Sinterklaas hebben bewonderd, stonden in geuren en kleuren te vertellen welke moves de Sint had gemaakt en hoe strak ‘de zak van Sinterklaas’ nog was in tegenstelling tot die van hun man. IEKS! Er kwamen nog wat smerige details voorbij die ik jullie zal sparen. Too much information ladies. De met goud behangen Jordanese dames verlieten de tram terwijl ze nog druk in gesprek waren. Ik kon mijn lach niet langer onderdrukken, tot grote verbazing van mijn mede reizigers! Hallo?!! Heeft dan NIEMAND dit gesprek gehoord? Zit iedereen in het complot ofzo? Ik weet niet wat erger is: het beeld van de hangende … uhm… ‘staf’ van Sinterklaas, of het idee dat ik eerst vol verbazing en vervolgens schaterend op tape ben vastgelegd! Het zal me benieuwen. Ik wacht het met spanning af…

Tot Volgende week,

Love,

Anique

Volg mij ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties