0

NEW BLOG ANIQUE: Stelletje makke schaepen!Amsterdam -  Als ik een ding heb geleerd, dan is het wel dat voordringen NIET mag. Maar in vredesnaam, waarom doet de halve wereld het dan toch?! Loei irritant vind ik dat. Zelf doe ik daar dan ook pertinent niet aan mee: het is asociaal en vooral hinderlijk. Toch heb ik het voordringen onder de knie, en heb het ook nog eens vol overtuiging uitgevoerd.

Expres? Nee absoluut niet. Echt niet! Ik was me van geen kwaad bewust, en toch heb ik de volle laag gekregen. Moet je net mij hebben, krijg je me gek mee!

Daar stond ze dan: een groot blond mokkel, die net d’r hoogtepunt van de dag aantikte dat compleet werd dankzij d’r opvlieger. Heb ik weer. Gezellig. Ik zal het uitleggen: de kassarijen zijn zo verwarrend en chaotisch opgesteld dat er 1 kassa is die niemand maar dan ook niemand opmerkt, waardoor de betreffende rij dus slechts twee mensen telt. Als al die makke schapen nou eens zouden opletten en zich niet en masse ophopen achter dezelfde kassa’s, dan was ik heus niet de enige oplettende geweest die dit door had hoor.
NEW BLOG: Stelletje makke schaepen!Toch was er vandaag wel 1 mak schaapje, hoewel beter gezegd en mak stier (want die omvang had ze). Dankzij mijn manoeuvre had ze kennis gekregen van de korte rij bij kassa 2. Zij had zojuist bedacht dat mijn gedrag onder voordringen valt. En dat zou ze me vertellen ook: luidkeels, en mocht ik het niet hebben gehoord, dan herhaalt ze het graag nog even 20 keer voor je. Iedere keer een toontje harder, want die opvliegers blijven maar komen.  Een grapje in de trant van “ zie je ze vliegen?!” werd niet gewaardeerd. Ik stond namelijk net lekker met Amy Winehouse ‘Valeriiieeeehiieee’ mee te neuriën, toen ik werd
opgeschrikt door luid getetter.
NEW BLOG: Stelletje makke schaepen!Iets over asociaal gedrag. Ik moest ontzettend hard lachen toen ik achter me die schelle stem hoorde schreeuwen en die rooddoorlopen kop van de opvliegers zag. Maaruh, wat krijgen we nou, ze heeft het echt tegen mij?! Wat heb ik nou weer gedaan??? Geen probleem ze herhaalde het wel even: “Of ik misschien even met mijn asociale ongeïnteresseerde k*t kop wilde opletten waar de rij begon!” Wat zullen we nou krijgen?! Ik draaide me om en zag wat mensen ongemakkelijk heen en weer schuiven.  “Uhm ja hoor ‘dame’.” Reageerde ik nog, maar voordat ik überhaupt de kans kreeg om iets te ondernemen roggelde de dame onuitputtelijk door: “ Zo chique was ik blijkbaar niet met mijn hippe kleertjes”. Ik keek naar mezelf: leer jasje, laptop tas, grote shawl, spijkerbroek en enkellaarsjes… uhm, Hip: misschien een beetje. Chique: vandaag niet! Brilletje nodig mevrouw? Ja zeker. Dat laatste slikte ik gelukkig nog in…

NEW BLOG: Stelletje makke schaepen!

Toen ze duidelijk aankondigde dat zij zelf, en niet ik, recht had op mijn plekje in de kassa rij, werd ik bijna omver geduwd. In plaats van dat dit ik mij liet opjutten, schoot ik tot haar grote frustratie alleen maar harder in de lach… het meisje dat naast mij in de kassa rij bij kassa 1 stond zag het allemaal gebeuren en bood me een plaats voor haar in de rij aan. Luidkeels verkondigde zij aan het grote blonde monster dat ze me met rust moest laten. Whoppa, afleidingsmanoeuvre. Dank je meissie. Toen de grote dame uit rij 2 door had dat ik uiteindelijk alsnog mijn spullen sneller had afgerekend en ingepakt, schreeuwde ze me nog iets na.

Ik wilde nog een scherpe opmerking terug plaatsen, maar nam de moeite niet. Ik wapperde met mijn hand bij mijn gezicht en zei “ Warm he?!” Oei, nu is ze kwaad: rennen…..

Tot volgende week!

Love,

Anique van der Hulst

Volg mij ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties