0

Amsterdam – Merry Christmas. Ho Ho Ho. Kijk nou toch naar buiten, WIT! We hebben een witte kerst! Of droom ik nog van afgelopen week? Watten in mijn hoofd…. It’s beginning to look a lot like Christams, everywhere I go…. ja als de ***NS en GVB rijden! Maar ach, ons immer goed georganiseerde bureaucratische landje is ook een keer ontregeld, get over it!

Ik snap eerlijk waar niet waarom mensen steevast als stelletje kippige bokkenpootjes de klaarmuur opzoeken. Stel je niet zo aan! Het sneeuwt, en dat is leuk. Sterker nog, alle kerstliedjes hebben “sneeuw” als hoofdthema.  En wanneer we de pech hebben dat de sneeuw in de winter vanuit de hemels komt vallen, dan spuiten we massaal de nepsneeuw zelf wel op de ramen. “Sfeer” noemen we dat.
Nog leuker (erger) is wanneer mensen ook nog met rood lint ruitjes op de ramen plakken, je weet wel van die vakjes waar ze dan de sneeuw in de hoekjes spuiten. Hahaahah mooi! Maar goed, als die witte drab dan eindelijk van nature het hele land bedekt, waarom dan zo klagen!?! We hebben er toch echt zelf om gevraagd: It’s gonna be a white white Christmas… Ja inderdaad, dus als het zover is, geniet er dan van. Trek je Moonboots, Rubber-Ducks, Snowjoggers of Uggs aan en banjer door de sneeuw. Of je nou op een slee, een kattenkop, ski’s of langlauflatten gaat staan: het maakt mij niet uit, maar zie er ajb de lol van in. Dat probeerde ik ook te doen, toen ik 2 uur verkleumd op de tram stond te wachten. Leuk joh. Ik ontving zelfs een verfrissende sneeuw/ijsbal op mijn oor: een dag na een hardnekkige oorontsteking! Heel geestig. Als een ieder gewoon rekening houdt met zo’n 4 uur langer durende reistijd, dan is er niks aan de hand. Hoezo ik ben geen ochtendmens, niet zeuren. Kleine tip: Neem een boek mee en een beker… want WC’s kom je onderweg natuurlijk niet tegen.
Zo was ik afgelopen week onderweg naar een verjaardag. Deze keer ging ik met de auto. Fietsen heb ik afgeleerd met deze sneeuwdrab. Daarbij, knappe vent als je mijn dichtgevroren fietsslot open krijgt. En nee ik heb geen föhn op zak. Duh. De tram gebruik ik alleen als het echt niet anders kan, en de benenwagen is soms simpelweg niet snel genoeg. Dus, de auto. We waren voor 20 centimeter ingesneeuwd. Er was geen beweging in te krijgen! We hadden de sneeuw al zo goed mogelijk weggeschoven, maar het baatte niet. We slipten alle kanten op. En aangezien vriendlief geen winterbanden heeft maar wel een mooie auto wilde ik die deuk niet op mijn geweten hebben. Oplossing…. ja hoor ik moest duwen! Met mijn complete lengte van 1,20m moest ik de auto de parkeerplaats uit duwen! Zelf vonden wij het erg geestig: ik zou de pimp-mobiel van mijn vriend wel eens  eventjes wegduwen….  Hij is bijna 2 meter, ik amper 1 meter. Moet kunnen. Op het moment dat de sneeuw van de achterbanden afspoot, liep er een voetbal/ rugbyteam voorbij. Even helpen heren? Welnee! Die vonden dit tafereel hilarisch en bleven even kijken hoe wij dit flikte. Een helpend handje? Nee joh, kijken is veel leuker! Dank gentlemen…

Ik heb in ieder geval genoten van de sneeuw. Nu maar hopen dat mijn vliegtuig morgen zonder al te veel vertraging vertrekt. Ski-fahren… ole!

Tot volgende week,

Love,

Anique van der Hulst

Volg mij ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties