0

NEW BLOG: Snotaap!Amsterdam – Het is eindelijk zomer: een paar dagen lang bloody hot in Nederland en iedereen is meteen compleet van slag. Studeren, daar doe je niet aan, en werken, stel je voor… Nee de oranje gekte, daar loopt iedereen warm voor, en die hitte is plotseling bijzaak. Zelfs die idiote maar geniaal bedachte Beesies: ik word ermee doodgegooid, wat een gekte!

NEW BLOG : Snotaap!

Zo ook afgelopen week, er stond een klein ventje achter me in de rij bij de supermarkt. Moeilijk irritant: jengelend, krijsend, schreeuwend en snotspuitend stond hij zijn moeder te verkondigen wat hij wilde: bla bla bla wèèèèh…. Het was onverstaanbaar, maar moederlief verkondigde haar zesjarige etterbak steevast ‘Nee’. Waarvoor veel respect! Een boksbeweging op de borst was op zijn plaats, toch hield ik me in. Met rode vlekken in d’r nek deed de moeder alsof er niets aan de hand was, en knipoogde naar me. Ze had niet alleen de aandacht getrokken van onze kassa rij, de tien rijen links en rechts van ons keken haar ook hoofdschuddend aan. Ik had spontaan medelijden. Ik wist namelijk dat ik zelf zo meteen naar mijn heerlijk rustige zonnige huis zou terugkeren: zonder gejengel en snot om me heen. Oké, toegegeven bijna snotvrij: afgezien van de hooikoorts die gepaard gaat met liters snot van mijn lover.

NEW BLOG : Snotaap!

Maar goed, daar stond ik in mijn cocktail dress met mijn kar bomvol troep. Ik ging een dinertje voorbereiden en had dus voor een godsvermogen aan boodschappen gedaan: dat betekende een overload aan die gekleurde wormvormige aanhangsels. Ik tikte het ventje op zijn schouder om mijn gift aan te kondigen. Ik voelde de (snot)bui al hangen en probeerde nog zijn snot te ontwijken… helaas. De oversteek had plaatsgevonden, zijn snot in ruil voor mijn Beesies. Fijn. Goede ruil. Ben trots op mezelf.

NEW BLOG : Snotaap!
In shock draaide ik me om: Gatver!!! Wegwezen dacht ik nog… “Mevrouw mevrouw mevroooouuuwww…!!” werd me nageroepen. Ik wist niet wat me overkwam, ik vond het te gênant voor woorden. De mevrouw liep achter me aan. Ow nee dacht ik… hoe erg kan ik me vergissen! De reden dat deze lieve vrouw achter me aan was gerend, was omdat ik in mijn blinde paniek mijn portemonnee was vergeten bij de kassa! Ik wilde d’r zoenen, zo blij was ik met haar eerlijke vondst! Maar ja,  toen ik haar versie van het snotverhaal aan d’r gezicht zag bungelen, schudde ik vriendelijk haar vriendelijk hand en bedankte haar.

Op de terugweg van de supermarkt naar huis passeerde ik zangeres Anouk met haar kroost. Hee das leuk! Maar ik moest me inhouden om niet opnieuw weg te duiken: bang voor weer een snot-tornado. In tegendeel: deze kids stonden keurig om moederlief te wachten terwijl ze stond te hannesen met de kinderwagen: kijk zo kan het ook!

Love,

Anique van der Hulst

Volg mij ook op twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties