0

Amsterdam – Ja,ik beken. Ik ben het, absoluut. Winkelverslaafd. Het is niet zo dat ik alleen maar koop om te kopen. Ik maak mezelf graag wijs dat ik – omdat ik actrice ben – ook veel nodig heb. Is ook zo… Maar dat geldt vast ook als je studente, peuterleidster of advocate bent.

Ik winkel graag op internet, omdat het risico dat je iemand in hetzelfde tegenkomt dan kleiner is. De markt, H&M, Zara, Vila, River Island etc ben ik ook gek op, maar die dingen ga ik dan vaak toch nog verven, of ik knip de mouwen eruit. Vreemde neiging. Maar laatst ben ik ruimschoots beloond voor mijn doorgeslagen shop gedrag.

Ik kreeg een mailtje van een Engelse website. Echt waar, een mailtje dat ik zo’n leuke trendy shopper ben ( vind ik zelf ook, wist alleen niet dat ze dat in Engeland ook weten) en of ik hun nieuwe site alvast wilde bekijken en beoordelen. En, daarvoor kreeg ik 50 pond gratis te besteden (!!!). Als dat geen beloning voor overmatig shoppen is. Ok, ik moest een review schrijven, maar dat deed ik natuurlijk graag. En ja hoor, vijf dagen later arriveerde mijn heerlijke pakketje – niet helemaal gratis, want ik was natuurlijk ruim over die 50 pond heengegaan, maar toch – Een jurkje van Shakuhachi en een paar rodeo boots van Superdry. Zo mooi.  Al las ik op een fashion forum dat sommige mensen het jurkje afschuwelijk vinden:  ik werd overspoeld door een groot geluksgevoel, smaken verschillen.

Aankoop 1

Aankoop 2

Aankoop 3

Aankoop 4

Maar daar hield het niet mee op. Ik winkel graag bij de Bijenkorf, echt niet alleen voor mezelf, ook cadeautjes voor mensen die ik ineens heel lief vind. Chie Mihara is een van mijn favoriete schoenontwerpsters, behalve dat ze prachtige schoenen maakt, lopen ze ook geweldig. Daar stonden ze: blauw suède plateaus met een riempje om de enkel. In mijn maat. Want hoe duur Chie Mihara ook is: maat 37 is altijd in no time uitverkocht. Ik moest dus wel… Met de schoenen tegen me aangeklemd liep ik naar de kassa, trok mijn klantenkaart en wat bleek? Intussen had ik zoveel uitgegeven en daarmee punten gespaard dat ik ze voor NIKS mee kon nemen. En dat ik gisteren toen ik naar huis fietste van een inspreekklus nog een outlet tegenkwam waar ik vier spijkerbroeken heb gekocht ( echt, allemaal verschillend en noodzakelijk) hoeft niemand te weten. Nou ja, jullie dan…

Niet verder vertellen.

Love,

Charlotte

www.charlottelap.nl

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties