0

Den Haag – Hoe graag ik ook als budgetqueen de boeken in zou willen gaan, ik ben tot op heden meer het tegenovergestelde. Bezuinigen? Ik zou niet eens weten hoe ik dat zou moeten doen.

Natuurlijk kan ik mijn slag slaan bij H&M en ZARA, maar zodra de uitverkoop begint  is het een groot drama. ZARA lijkt in niets op mijn favoriete winkel, maar lijkt door een natuurramp getroffen. Ik kijk echt mijn ogen uit als ik zie dat er meiden zijn die tassen vol uit de beestenbende bij elkaar kunnen halen. Ik probeer het soms, kijk op een afstandje toe en ga uiteindelijk maar voor de nieuwe collectie. Ik zie de lol er niet van in om te graaien in een stapel met shirtjes waar misschien tien euro van de prijs is afgehaald. Voor die tien euro werk ik liever een uurtje langer, denk ik dan. Lekker verwaand, maar wel mijn redenatie op dat moment.

Selecties lip conditioners

Budgetfood is ook niet aan mij besteed. Iedere keer weer verbaas ik me over het bedrag dat ik bij de Albert Heijn moet afrekenen. Maar het is mijn eigen schuld. Ik eet het liefst alleen maar verse producten (ze zeggen dat je er mooi van wordt, beautyfood..) en het enige wat ik echt goed kan maken is Sushi. En verse vis is duur. Ook eten buiten de deur kan ik niet goedkoop houden. Op het station ga ik toch weer voor die koffie van vijf euro bij Starbucks en werp ik niet eens een blik op de koffie die ik uit de automaat bij de Kiosk kan krijgen. Lunchen doe ik niet met een broodje bij de V&D, maar met sushi of dimsums.
Maar waar ik echt niet op kan bezuinigen dat zijn gezichtsverzorgingsproducten. Ik geef een godsvermogen uit aan crèmes, lotions en serums. Als ik zeg dat ik nogal een lastige huid heb is dat het understatement van de eeuw, mijn gezicht is namelijk een enfant terrible! Heb ik geen puistjes heb ik wel grote droge rode plekken. Heb ik geen wallen, zijn mijn ogen wel ontstoken. Ben ik niet lijkwit, heb ik zonneallergie. Jullie begrijpen, voor ieder kwaaltje heb ik een middeltje, en als het ene kwaaltje verholpen is ben ik alweer in de weer om het andere kwaaltje te verhelpen.

Selectie cremes

Foundation is ook alweer zo’n heerlijke bron van uitgaven. Ik moet er een voor de droge huid, een voor de gecombineerde, eentje voor acne. Ik moet een dekkende voor ’s avonds, een lichte voor overdag. Ik moet er een voor januari/februari als ik lijkwit ben, ik moet er een voor maart/april/mei als ik een gezond kleurtje heb. Ik wil er een voor juni/juli/augustus als ik lekker zongebruind ben. September kan ik dan vaak nog wel doen met de foundation die ik in het voorjaar gebruikte, maar in de maanden oktober/november/december heb ik toch echt weer een ander kleurtje nodig.

Selectie foundations

En mijn grootste verslaving, lipconditioners. Cremetjes, tubetjes, sticks voor glanzende en verzorgde lipjes. Vijftien euro lijkt niet veel, maar als je op een gegeven moment niet eens meer nadenkt over twintig euro en maar blijft kopen, ja dan gaat je geld wel ineens een beetje hard. Ik kan me geen lipconditioner bedenken die ik ooit helemaal heb opgesmeerd. Oeps.

Hallo, ik ben Annemerel en ik ben de waarde van het geld ergens in de laatste jaren verloren…

Liefs,

Annemerel

Volg mij ook op Twitter

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties