0

Amsterdam – Liesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Ik vertelde jullie al eerder dat ik een vrij grote liefde heb voor slechte tv-programma’s. Voor slechte muziek trouwens ook, maar daar hebben we het wel een andere keer over (of niet want dat is gênant). Hoe dan ook, de laatste tijd betrap ik mezelf erop dat er weer een nieuw programma is waar ik toch steeds stiekem naar blijf kijken: Say Yes To The Dress op TLC. Voor degenen die het niet kennen; het is een realityserie over bruidsshop Kleinfeld Bridal in NYC en we zien vrouwen die op zoek zijn naar hun trouwjurk. Zo simpel, zo briljant.

“De laatste tijd betrap ik mezelf erop dat er weer een nieuw programma is waar ik toch steeds stiekem naar blijf kijken…”

Er zijn een aantal factoren die het zo briljant maken. Allereerst is een vrouw die bezig is met het plannen van haar huwelijk altijd uiterst vermakelijk, getuige ook de vele programma’s over ‘bridezilla’s’ en vergelijkbare monsters. Bij Say Yes To The Dress (SYTTD) komen deze types ook aan de lopende band langs, al zijn ze in het stadium waarin wij ze zien nog niet volgroeid tot het monster dat ze uiteindelijk zullen worden.

De enorme batterij aan moeders/schoonmoeders/zussen/vriendinnen/honden/kamerplanten dat ze meeslepen is echter wel al in die modus, want het zijn de mensen op de bank die het gemeenst uit de hoek komen. “No you look totally fat in that”. “It’s fine that you have a muffintop, but I really don’t need to see it.” Dat werk. De arme bruid in kwestie heeft ook allemaal geen idee en druipt dus keer op keer verslagen af als zij en haar potentiële jurk weer eens totaal met de grond gelijk zijn gemaakt. ‘Eerlijkheid duurt het langst’ in de meest wrede vorm. Heerlijk.

“De arme bruid in kwestie heeft ook allemaal geen idee en druipt dus keer op keer verslagen af als zij en haar potentiële jurk weer eens totaal met de grond gelijk zijn gemaakt.”

Maar niet alleen de bruid en haar gevolg zijn hilarisch, de verkoopsters zijn dat net zo goed. Meestal net iets te oud, net iets te strakgetrokken, of net iets te ‘hi how are you doing you look soooooo good in that.’ Dus klanten en personeel zijn top, nu de jurken.
Want oh oh oh de júrken! Die zijn dus meestal zo godsgruwelijk lelijk dat je je afvraagt hoe het kan dat dat hele Kleinfeld uberhaupt is uitgegroeid tot een van de grootste bruidboetieks van Amerika. 80% van de jurken die we voorbij zien komen is strapless, en 120% van de bruidjes die zo’n jurk passen kunnen het eigenlijk niet hebben. En denk nou niet dat ze er met een koopje vanaf komen, die krengen kosten duizenden en tuisende euro’s. Ik snap daar dus helemaal niets van.

“Die zijn dus meestal zo godsgruwelijk lelijk dat je je afvraagt hoe het kan dat dat hele Kleinfeld uberhaupt is uitgegroeid tot een van de grootste bruidboetieks van Amerika.”

Nu wil ik persoonlijk uit principe niet trouwen en heb dan ook nooit gedroomd over een huwelijk, maar stel dat iemand me zou verplíchten om te trouwen, dan toch zeker niet in zo’n draak van een jurk. Temperly London heeft beeldschone witte jurken, of Marchesa! Lanvin! Jil Sander! Die jurken kun je allemaal bekijken op net-a-porter.com en zie daar, voor zo’n 5000 euro’s heb je een purachtige witte jurk van een legendarisch modehuis. En dus niet zo’n gevaarte vol met veren pailletten kristallen en misdadig veel stof als van Pnina Tornai, het paradepaardje van SYTTD.

Goed voorbeeld doet goed volgen en dus is er nog een programma met precies hetzelfde format. En dat is Brides Of Beverly Hills. Kleinfeld ruilen we in voor Renée Strauss, en zij is zo mogelijk nog veel grappiger dan de verkoopsters van SYTTD. Renée is namelijk zo strakgetrokken dat ze bij elke jurk dezelfde expressie laat zien, wat op zich handig is aangezien de jurken bij haar ook vrij lelijk zijn. (Ga even naar www.reneestrauss.com, en zie direct haar olijke gezichtje). Bij Renée komen vooral veel uitgerangeerde Hollywood types en ander overdreven Beverly Hills spul. Zo kwam Mami van Doren langs, een vrouw van 81 die nog steeds doet alsof ze 16 is (doe jezelf een plezier en googel haar even).

Ik wil dan misschien wel niet trouwen, maar oh ik zeg volmondig ja tegen al dit soort parels op tv. I do I do I do.

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties