0

NEW BLOG: Sailing ByeAmsterdam – Fanatieke botenliefhebber of niet, heel Amsterdam en half Nederland was afgelopen week in onze hoofdstad te vinden voor Sail. Overspoeld door Gaastra polo’s en onvermijdelijke streepjestruien kan ik deze happening natuurlijk niet aan me voorbij laten varen.

Door een goede vriendin en trotse eigenaar van een prachtig appartement aan het IJ ben ik uitgenodigd in haar nederige stulpje met uitzicht op het water voor haar speciale Sail borrel.

NEW BLOG: Sail bye

Aangezien de bus of auto geen optie is en fietsen op deze dag ook behoorlijke risicovol is met rond zwervende toeristen die het begrip fietspaden niet kennen, besluit ik te lopen vanaf het station en de mensenmenigte te volgen.

Overal streepjes!

Overal streepjes!

Sneller dan verwacht beland ik op de plek van bestemming als het volgende obstakel zich openbaart. Hoe kom je aan de overkant met een explosie aan boten op het water en in de verste verte geen brug te bekennen? Een medewerker verwijst me naar het zogenaamde Pirateneiland waar er volgens hem een pontje voor me klaar staat.

NEW BLOG: Sail bye

Na een wachttijd van een uur word ik eindelijk op deze toeristische (kinder)attractie toegelaten door een enthousiaste man met een oranje doek op zijn hoofd. Op een heus vlot bereik ik de overkant van het water waar nog meer piraten op me staan te wachten.

Bootjes kijken..

Bootjes kijken..

Na deze veldtocht met zeelieden, piraten en andere gekostumeerde figuren waarvan ik niet eens wil weten wat ze moeten voorstellen, ben ik wel toe aan een borrel. Met een rosé in de ene en een borrelhapje in de andere hand zie ik de schepen wegvaren. Bye Bye Sail.

Love, F

Volg mij nu ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties