0

Amsterdam – Liesbeth is een fashionista in hart en nieren. Schoenenverslaafd, kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor Elle en verblijdt vanaf nu I Love Fashion News met een wekelijkse blog!

Degene die mij op Twitter volgen hadden het al gelezen, afgelopen donderdag had ik namelijk een heuse echte fotoshoot, voor een gloednieuw modetijdschrift. Hoofdredacteur van dat blad is Peggy Weijergang, de allereerste chef mode van ELLE, en ik ken haar al praktisch mijn hele leven. Peggy is zo iemand op wie je alleen maar dol kunt zijn en bovendien kan (en wil) je tegen haar geen nee zeggen. Dus toen ze me een tijd geleden vroeg of ik voor haar nieuwe blad (waarover ik jullie later alles ga vertellen) op de foto wilde zei ik dan ook meteen ja.

Maargoed dat ja zeggen betekent ook ja doen en eigenlijk vind ik het doodeng om op de foto te gaan. Ik weet niet waarom, maar ik word vreselijk nerveus als er een lens op mij is gericht. Je wordt zo bewust van jezelf als je weet dat iemand anders naar je kijkt en daardoor weet ik me totaal geen houding meer te geven. Kijk tijdens een feestje/festival of andere vrolijke toestand vind ik het enig om met vrienden op de kiek te gaan, het wordt pas eng als het om ‘echte’ foto’s gaat, gemaakt door een echte fotograaf.

“Ik trouwens wel even een mail gestuurd naar de producent van de shoot dat ik met mijn maatje 38 toch echt niet in die samples zou passen”

Hoe dan ook, deze week was het dan eindelijk zo ver. Toen ik aankwam op de locatie waren de andere ‘echte’ modellen al aanwezig. Denk: krankzinnig lang, beeldschoon, lange wapperende blonde manen en voorzien van modellenmaat 34. Van te voren had ik trouwens wel even een mail gestuurd naar de producent van de shoot dat ik met mijn maatje 38 toch echt niet in die samples zou passen. Dit om scènes waarin ik me als een rollade in een broek aan het persen ben te voorkomen.
Terwijl ik een beetje in de rekken met kleding aan het spieken was ging model nummer één aan de slag. Weet je wat het met modellen is, die bewegen op een bepaalde manier waardoor alles wat ze doen er mooi uitziet. Sla een willekeurig ELLE of Vogue open en je ziet die vrouwen de meest idiote posities en houdingen aannemen die er door hun schoonheid en die van de foto opeens heel logisch en vooral ‘fashion’ uitzien. Of de manier waarop ze zwoel in de camera kunnen kijken. Beetje pruilen beetje knijpen met de ogen, kin omhoog kin omlaag, iets meer naar rechts of iets meer naar links, je moet ’t maar kunnen.

‘Kijk mij eens even model zijn ik knijp ik pruil ik smize tot ik er bij neer val oooh wat ben ik toch een goed model’

Als ik dat soort dingen ga doen voelt het vreselijk nep en overdreven. ‘Kijk mij eens even model zijn ik knijp ik pruil ik smize tot ik er bij neer val oooh wat ben ik toch een goed model’. Zo voelt dat.
Enfin. Uiteindelijk is het mijn beurt. Als eerste een groepsfoto met de in totaal zes modellen. Ik knijp. Ik pruil. Ik smize. Niemand lacht me uit. Niemand wijst al rollend over de grond van het lachen naar me. Nog een foto. Nu moet ik in m’n eentje. Ik doe alsof ik gek ben en alsof ik dit al m’n hele leven doe. Poseren? Och kind ik weet niet beter. Uiteindelijk moet ik nog een keer in m’n eentje op de foto en inmiddels vind ik het eigenlijk best leuk.
Wat wel hielp natuurlijk is dat de foto’s gemaakt werden door de fantastische Karen Rozetsky (google her) en dat ik haar al wel eens had ontmoet. De rest van het team alsmede de andere modellen waren ook heel leuk en eigenlijk was het gewoon een enige dag. In april zal het blad in de winkels liggen en mijn hemel wat ben ik benieuwd naar het resultaat. Maar wat dat resultaat ook is één ding is zeker, mijn voor-de-camera-staan-angst is met zeker 70% gedaald. Wat goed uitkomt, want terwijl ik dit schrijf staat er nog een cameramoment op me te wachten. Iets met bewegend beeld. En landelijke televisie. To be continued…

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties