0

Den Haag – Nagellak heeft me altijd gefascineerd. Vroeger, in de zomer, bij m’n moeder op d’r tenen, en toen ik een jaar of vier was, in groep één, tijdens speelgoedmiddag bij m’n vriendinnetjes uit groep twee. De regel was, als je vijf wordt mag jij ook je nagels lakken.

Natuurlijk was dat niet de lak die ik nu draag, maar een lakje van Barbie, Barbieroze en met water afwasbaar. Wat een nostalgisch goedje was dat zeg. Ik ben al jaren bezig dat lakje op internet te vinden, maar de enige resultaten die ik krijg als ik bij google ‘Barbie nail polish’ in tik, is nagellak in Barbieroze.

Dertien jaar en een liefde voor roze

Toen ik wat ouder werd lakte ik mijn teennagels met ‘echte’ lak in alle kleuren van de regenboog. Ik heb op de basisschool ook een ‘blauwe’ periode gehad. Ik denk dat ik wel 20 verschillende kleurtjes blauw had. Op m’n vingernagels mocht ik alleen de lichtste kleurtjes dragen, want donkere kleurtjes waren voor mijn leeftijd ordinair. Waar ik het eerlijk gezegd ook wel een klein beetje mee eens ben (toen absoluut niet natuurlijk!).

Glittertje hier, glittertje daar, vijftien jaar

Maar toen ik naar de middelbareschool ging was ik niet meer te houden. Ik lakte mijn nagels in de felste kleuren. Het liefst roze, het liefst op iedere vinger een andere tint roze. Goed, die periode besloeg gelukkig alleen maar mijn tijd als brugklasser. Het werd wel beter, maar absoluut niet minder. Ik lakte minstens drie keer in de week mijn nagels. Zachtroze, paars, beige, soms een glittertje er overheen. Ja, dat was nog een hele taak op zich, vond ik toen.

Vandaag is rood, 4 jaar lang, iedere dag

Toen ik zestien werd, had ik het in mijn hoofd gehaald, dat ik later herkend wilde worden als ‘dat meisje met de rode nagellak’ ik heb toen bijna vier jaar iedere dag rode nagellak gedragen. Ik was dat meisje met de rode nagellak. Maar onhandig dat dat was! Het zat overal! Op m’n bureau, waar wel eens een potje omviel, op m’n muren, omdat mijn nagels er wel eens langs kwamen, op m’n witte macbook, waar m’n nagels ook wel eens langs kwamen. En na een dag had je natuurlijk al krasjes en op dat rood valt dat extra op. En een meisje met rode afgebrokkelde nagellak, dat is dus echt het tegenovergestelde van chic.

Tegenwoordig graag lila

Toen ik een jaar of negentien was ben ik een jaar lang cold turkey gegaan. Mijn nagels zagen er niet meer uit, kanariegeel! Het was echt afzichtelijk, ik heb ieder citroenmengseltje en nagelontkleurmiddel geprobeerd, maar niks hielp. Het moest gewoon uitgroeien. Vreselijk! Duurde echt meer dan een half jaar. Maar toen ging ik toch voorzichtig aan weer nagellakjes gebruiken. Het begon met zachtroze, toen kwam een prachtige kleur paars van OPI, gevolgd door Lilac it, ook van OPI. Toen ik eenmaal aan de turquoise lakjes begon was echt het hek van de dam. Beige, grijs, goud, khaki, glittertje hier, matterend lakje daar, om vervolgens weer uit te komen bij Barbieroze.

Of een van deze fijne kleurtjes

Nagellak, het leukste en spannendste cosmetica-artikel, vind ik. Er is niks waar ik zo mee durf te experimenteren.

Liefs,

Annemerel

Volg mij ook op Twitter!

www.annemerel.com

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties