0

Amsterdam – De vrouw is een ‘perfectionista’. Neem nu het voorbeeld van het handschrift. Een groter contrast met mannen is nagenoeg niet te bedenken. Mooie ronde letters, sierlijke uitroeptekens en altijd keurig tussen de lijntjes.

Waar vrouwen tussen de lijnen schrijven, lezen mannen tussen de lijnen. Jullie schreven rustig en gedreven de antwoorden op, ik schreef slordig en paniekerig over. Sinds de tot in de puntjes ontwikkelde schrijfstijl, zijn de vrouwen waar ik mee in aanraking kwam, doorgeslagen in dat fanatisme.

Hoewel ik jaloers ben op een gezonde dosis perfectie, ben ik niet aangestoken door dit fenomeen. Mijn leven is een warrige samenloop van slordigheden. Ik draag verschillende sokken, donker dat wel, maar ik heb al jaren geen sokken in ‘paar’. Ze liggen op 1 stapel en worden op kleur bij elkaar gezocht en gedragen. De stapel sokken is in werkelijkheid de bovenkant van een lade en daar liggen ook mijn boxershorts en slaapshirts. Naast mijn lade, zit die van mijn vriendin. Daar liggen op kleur gesorteerd ondergoedjes, netjes opgevouwen hemdjes en andere ongein.

Vorige week ging ik uit met mijn vrienden en hun perfectionista’s. De helft stond in zijn werkkloffie. De rest in ongestreken overhemden zijn haar glad te strijken in de weerspiegeling van hun bierglas. Anderhalf uur later draafden de vriendinnen op. Strak en glimmend, alsof ze zichzelf op de strijkplank hadden neergelegd. Ik keek om me heen en besefte me dat zelfs hun houding ten opzichte van de bar tot in de puntjes klopte. Met een blik naar de barman, krijgen ze het voor elkaar zonder oponthoud flessen wijn te bestellen. Daar waar wij mannen met gedegen ellebogenwerk voortdurend in gevecht zijn met onszelf.

Perfectionistisch

Bij het vragen van de rekening werd wederom duidelijk dat imperfectionisten het onderspit delven in een maatschappij waar alles draait om details. Het was praktisch onmogelijk voor de desbetreffende barman, om een optelling te maken van onze genuttigde dranken. Op een doorweekt blaadje stonden kriskras streepjes die, eenmaal bij elkaar opgeteld, een onwerkelijk beeld schetsten van de werkelijke schade. Met een glinstering in de ogen stonden de mannen in de aanslag met hun creditcards.

Helaas werd de verheerlijkte sloddervos ook deze avond met zijn neus op de feiten gedrukt. Perfectionista’s zien er niet alleen op en top verzorgd uit, schrijven niet alleen sierlijk, maar zijn moreel gezien ook engelen. Geschrokken en verbijsterd, moesten we toekijken hoe onze rekening in een mum van tijd surrealistische vormen aannam. Consequent in onze inconsequentie hebben we de rekening, tot op de cent nauwkeurig, gedeeld. Ja, met de vrouwen.

Ciao,

Menno Blaisse

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties