0

Amsterdam – Liesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Iemand vroeg me of de “waarom dacht ik dat ik dit leuk zou vinden waar ben ik in godsnaam mee bezig” fase al aangebroken is. We schrijven dinsdagavond en het antwoord is volmondig JA. Want Jezus christus waar ben ik in gódsnaam mee bezig. Kijk zo’n reis is leuk, en zo’n backpack inpakken valt ook allemaal reuze mee. Maar wat ik toch eigenlijk wel flink heb onderschat is het inpakken van mijn huis. Er komen mensen 2 maanden in mijn huis zitten, gewoon om de boel te bewonen en natuurlijk om mijn poes Disco eten te geven, en bij de rondleiding riep ik nonchalant dat ik ‘al die kastruimte vrij zou maken’, zodat zij hun spullen daarin kunnen doen. Maar mensen kinderen dat is me toch een pokkeklus.

“Bij de rondleiding riep ik nonchalant dat ik al die kastruimte vrij zou maken…”

Ik woon al 5 jaar in hetzelfde huis en in die tijd is er een enorme hoeveelheid spullen ingekomen die er nu grotendeels allemaal uit moeten. Om te beginnen mijn boekenkast. Die was al overvol maar dat gaat pas echt opvallen als je ruimte vrij wil maken, als in, dat gaat dus niet. Er ís simpelweg geen ruimte. Maar de boekenkast bleek nog alles mee te vallen toen ik aan mijn kledingkast begon. Er staan nu tientallen dozen verspreid door mijn hele huis vol met schoenen kleding tassen en wat niet al, en die krengen mag ik morgen drie hoog naar beneden tillen, om ze vervolgens in een ander huis weer vier hoog omhoog te tillen. En als toetje zal 2 maanden later dit hele proces zich weer in omgekeerde volgorde afspelen. Nee, echt super leuk, zo’n reis.

“Er staan nu tientallen dozen verspreid door mijn hele huis vol met schoenen kleding tassen en wat niet al.”

Helemaal eerlijk is dat natuurlijk niet want ik had ook gewoon poes Disco in een pension kunnen doen en mijn huis 2 maanden onbewoond achter kunnen laten, maar dat voelde dan ook weer niet goed. Toestand dus. Gelukkig is er ook een lichtpuntje in dit hele verhaal, want stiekem vind ik het best leuk om door al mijn kleren heen te gaan. Hoe vaak doe je dat nou, echt alles wat je hebt door je handen krijgen. Ik heb dingen teruggevonden waarvan ik het bestaan niet eens af wist. En ook een hele hoop dingen gevonden die ik kwijt dacht te zijn maar die gewoon zielig en alleen ergens in een hoekje lagen te verstoffen. Wat nou vakantie in eigen land, ik kan gewoon gratis winkelen in eigen kast!

“Stiekem vind ik het best leuk om door al mijn kleren heen te gaan.”

Verder vind ik troost in het feit dat terwijl ik dit schrijf de chaos inderdaad met geen pen te beschrijven is, maar dat als jullie dit lezen ik gewoon lekker in Beijing zit en dit alles achter me ligt. Maar om nog even terug te komen op dat kledingkast-opruim-verhaal, echt geloof me, ga eens door je kast heen. Haal alles er uit. Gooi het even in de was of breng het naar de stomerij, strijk het mooi glad en vouw alles keurig op en leg het weer terug. Je hoeft geen dingen weg te gooien, daar geloof ik helemaal niet in, maar gewoon alles weer even zien is echt een heerlijk proces. Het zal je verbazen hoeveel dingen je totaal vergeten bent terwijl ze eigenlijk nog hartstikke leuk zijn. Tiptiptip van de week.

Dus, boek een reis, regel huisoppassers, pak alles in, kom twee maanden later terug, en begin met een schone lei. Maar zonder reis en huisoppasser mag het ook. Het schijnt nu trouwens zomer te zijn dus dat is een ideaal moment om eens door je kast te gaan. Wat let je!

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties