0

AniqueAmsterdam – Waarom denk ik toch altijd dat ik gewoon kan doen alsof al die botte boeren niet bestaan. En dat terwijl ze letterlijk naast je in je oor staan te tetteren. Jammer. Mijn magische spreuk luidt: zeg niet altijd wat je doet, maar doe wel wat je zegt. Nou ha, ik mag hopen dat die blonde schreeuwaap met zijn opgefokte snorretje (3 sprietjes verzameld op zijn bovenlip) niet zal waarmaken wat hij zijn vriendin beloofde.

Als zij namelijk nog 1 schoen uit het rek zou pakken, dan zou hij al zijn neushaar eruit trekken en haar daar vervolgens de kieteldood mee geven. Fijn. Dat soort dingen hoor ik dan weer net. Hoewel.. ik denk dat het niemand kan zijn ontgaan, aangezien Sjon en Anita op oorverdovende toonhoogte met elkaar converseerden. Sjon stond zijn sjekkie bij de ingang (meer IN de winkel dan buiten de winkel) leeg te zuigen, terwijl Anita iedereen in de winkel lamsloeg met haar bedwelmende parfum wat meer naar beschimmelde “auw-de-WC” rook dan een lekkere “eau-de-toilet”. Maar goed, ieder zijn smaak…

NEW BLOG: Ober...?

Nadat ik dit tafereel heb staan observeren realiseerde ik me (1) dat ik met open mond stond toe te kijken (2) dat ik duidelijk in de verkeerde winkel stond (3) ik niet wist hoe snel ik weg moest wezen (4) een verse espresso nodig had met een brok pure pure pure (zei ik al pure) chocolade.

NEW BLOG: Ober...?

Terwijl we op een terrasje een top-spot hadden veroverd in de zon, droomden we alvast weg over onze vakantie naar Italië. Ondertussen probeerden wij de ober te tackelen om een drankje te mogen bestellen- dit bleek al snel bleek mission impossible. Toch zaten we heerlijk te genieten van de zon, dromend over die Italiaanse koffie, pasta’s en Toscaanse wijnen…. Ober? Nee … nog steeds niet.

NEW BLOG: Ober...?

Toen de ober na zijn portie desinteresse het uit zijn strot kreeg om ons te vragen of we iets wilden bestellen (Oftewel, een verveelde  “Jaaaa……” uitkraamde) konden we nog maar net snel genoeg onze bestelling doorgeven terwijl hij alweer wegliep. Toen vervolgens de dubbele espresso  zonder (!) chocolade verscheen en de (koude) cappuccino 10 minuten later pas op tafel werd gezet, hebben we onze biezen gepakt en zijn ‘m gesmeerd zonder om te kijken. Netjes? Nee! Leuk? Fantastisch! En of ik hier spijt van heb? Absoluut niet (kindertjes, probeer dit niet zelf!)

Een klein probleempje: ik heb nog steeds geen nieuwe bikini, schoenen, of jurkje. Precies waar we in eerste instantie voor de stad in zijn gegaan. Oops. Dus tja, wat ik meeneem op vakantie? Nada, Nopes, Niente. Ik ga naar Italië, wat bezielde mij überhaupt om in Nederland te willen shoppen als ik naar het Mekka van de Walhalla’s van alle Fata-morgana’s op shop gebied ga?!

Ciao cara a dopo!

Love,

Anique van der Hulst

Volg mij ook op twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties