0

Amsterdam – Een haarbehandeling met pure keratine waar je haar van gaat glanzen, beschadigd haar hersteld, het haar zacht blijft na een Hollandse regenbui en dit alles gemiddeld twee tot drie maanden blijft zitten. Juist, het kan echt!

We hebben het hier over de Keratin Treatment verkrijgbaar bij Toni&Guy salons in Nederland. Dat moest ik meemaken. Tot tweejarige leeftijd werd ik door mijn moeder met ‘Karel’ aangesproken in plaats van ‘Karlijn’ omdat mijn haar maar niet wilde groeien. Inmiddels, 22 jaar later, zit er nog steeds weinig schot in de zaak. Sommigen noemen het babyhaar, anderen engeltjeshaar en ik irriteer me er dagelijks kapot aan. Er komt zo snel mogelijk een afspraak komen bij Toni&Guy om mijn haar een enorme oppepper te geven. In Brazilië smeren de dames al jaren keratine in hun haar om het in conditie te houden. Voor 15,00 euro koop je daar op de hoek van de straat een voluptueuze haarbos dankzij de keratine die gewonnen wordt uit schapenhaar.

Global Keratin After Care Products

De behandeling begint met een grondige wasbeurt. Daarna wordt de keratine pluk voor pluk in mijn haar gesmeerd. Nadat alle keratine in mijn haar zat, werd de boel droog geföhnd en in mijn haar ‘verzegeld’ met een stijltang. Goedkoop is de behandeling niet. Reken tussen de 200,00 en 250,00 euro, afhankelijk van de lengte van je haar. Bij het verlaten van de salon kreeg ik een shampoo, een conditioner en twee verzorgingsproducten mee van Global Keratin om mijn haar in shape te houden. Thuis voor de spiegel kon in mijn ogen niet van mijn haar afhouden. Nu maar hopen dat het ook daadwerkelijk drie maanden blijft zitten.

Yolanthe op haar Karma of Charme's

In diezelfde week reisde ik, samen met mijn Goodiebag Girl-compagnon Evelyn, af naar Rotterdam. We hadden tien super goodiebags samengesteld om te verloten onder 900 vrouwen tijdens de Pathe Ladies Night. Samen met host Kevin Brouwer mocht ik de dames vertellen wat er in de goodiebag zat. Mijn favoriet waren toch de Karma of Charmes. Karma of Charme is een hip schoenenmerk uit Italië waar onder andere Yolanthe het liefst tijdens haar bruiloft nog op had gelopen. Ook ik ben een gelukkige uitdrager van dit prachtige merk en heb sindsdien geen last meer van koude voeten.

Kevin Brouwer en ik. De Global Keratine heeft zijn werk gedaan.

Om Rotterdam –nu we er toch zijn- op z’n best te ervaren sliepen we in het Manhattan Hotel, het enige vijf-sterren-hotel van de stad. De conciërge van het Manhattan kent de famous places and faces van onze bekendste havenstad. ‘Ga voor een  stapavond naar de Oude Haven van Rotterdam. De oude gebouwen uit 1935 worden subtiel gecombineerd met trendy clubs en restaurants. Bezoek onder andere Club Vie, restaurant Mooii, de Harbour Club en Plan C.’ Verder ervaar ik de ingeweven Rotterdamse mentaliteit ‘recht door zee, en niet lullen maar poetsen!’ Daar kunnen de Amsterdamse praatjesmakers nog iets van leren. Zo zie je maar dat een conciërge die midden in de scene zit van levensbelang is voor een hotel op het niveau als het Manhattan.

Volgende keer uitgebreid verslag van mijn ervaringen met de nieuwste sensatie op het gebied van tandenpoetsen: de Philips Sonicare Flexcare +. Tipje van de sluier; deze tandenborstel werkt niet met roterende- maar met vibrerende bewegingen.

X,

Karlijn

Volg mij ook op Twitter!

www.pathe.nl

www.manhattanhotelrotterdam.com

www.karmaofcharme.nl

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties