0

AniqueRoma – Er zijn van die momenten dat je denkt: “Stop de film!” Even terugspoelen en nog een keer afspelen AUB.  Dat zijn de momenten die je koestert, die je wilt onthouden, waar je gelukkig van wordt en blijft. Geen zorgen, ik ben geen sentimentele rot, dus basta met de gevoelige praat.

De komende tijd vertoef ik met mijn lief in Italië. De eerste periode is wel werk gerelateerd. Heeeel vervelend: we werden uitgenodigd om een week in Rome te overnachten om een paar besprekingen achtereenvolgens af te kunnen handelen. Maar natuurlijk als uber toerist ga je in ieder vrij momentje naar een memorabel stuk steen uit de oudheid.  Van het Colosseum,  het Pantheon tot de Trevi Fontein. Jaja we hebben zelfs muntje in die enorme bak water gegooid. Dat ik de verkeerde schouder als lancering gebruikte werd direct duidelijk toen een druk handgebarende Italiaanse heer me uitlegde dat het andersom moest, scuzi signore!

NEW BLOG : Mot nie gekker worden

Ook in het Vaticaan en de Sint Pieter hebben we onze voetstappen gedrukt. Dat Vaticaan: haleluja. Wij  hadden exact 2,5 uur. Maarja de rij (minstens 3 uur) en de route zelf (nog  zo’n 2,5 uur). Tip tussendoor: dames draag schoenen, goede schoenen en bespaar jezelf de ellende van een verschrompeld klein teentje, omdat de Italianen je al ‘Scuza’ schreeuwend omver walsen: leer dat van mij.  Vergeet even de kleine Chinezen (ja kleiner dan ik) die denken dat je een standbeeld bent en dus pontificaal met z’n drieën recht voor je neus gaan staan als je eindelijk zelf een goede shot wil maken. Vervolgens laat het ow zo chique ogende meisje een loei harde boer (echo-o-o) in je oor en vraagt vervolgens of je nog een foto van haar met haar zus en moeder wil maken. Natuurlijk doe je dat, maar wel even inzoomen op die dikke puist van d’r! Ha viespeuk!

Marlies Dekkers haar inspiratiebron

Marlies Dekkers haar inspiratiebron

Waar was ik? Ow ja, Vaticaan stad. We hadden dus slechts maar 2,5 uur voor de complete tour. Die mega rij waarin alle makke schapen naast, achter en kris kras door elkaar opgesteld stonden te wachten, was echt eindeloos lang. Het laatste deel van de rij was op een hoek, en tja als niemand oplet schiet ik met mijn 1 meter 10 even voorlangs en roep dan zo onschuldig mogelijk maar wel heul hard “Schat, hier ben ik waar bleef je nou?!”  Vriendlief komt dan aangewandeld en stapt 2 meter voor de ingang over het koord om zich naast mij te voegen: tjakka!

NEW BLOG : Mot nie gekker worden

Het Vaticaan de sixtijnse Kapel en de Sint Pieter? Prachtig, indrukwekkend, imposant, schitterend, fantastisch (grooooot) en druk, heel druk. Toch leuk om eens te zien waar Marlies Dekkers d’r inspiratie vandaan heeft gehaald: zo vlak voor de Sixtijnse Kapel hangt een levensgroot voorbeeld waar ze zo hoppa in 1 keer d’r patroon van kan aflezen. Zou ik ook doen, why not, niks mis mee. De leukste afsluiter was toch wel de Paus himself: we zagen hem voorbij schuifelen in zijn gekleurde gewaad ownee, een zwembroek! Want dat draag je als je gaat zwemmen. Bommetje! Hij neemt een plonsduik in zijn privé zwembad. Ja dat lees je goed: vanaf de top van de kapel (eerst 700 traptreden beklimmen, dat dan weer wel) kijk je zo recht in z’n zwembad lekker zo’n levenslang celibaat!

Ps. Wie heeft de grootste? Wist je dat de Italianen in 1 stad zes imitaties van een …. hebben neergezet: wat nou macho is zooo 2009 ?!

Wie heeft de grootste?

Wie heeft de grootste?

Love,

Anique van der Hulst

Volg mij ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties