0

Landsmeer – Het is zomer en dat houdt ook in dat we veel meer met ons lichaam bezig zijn. Opeens mogen onze benen weer baden in zonlicht. Alles zit strakker en geeft dus meer vrij. Dat rakelt een hoop gevoelens bij ons op. Onzekerheid over hoe we eruit zien, zonder al die bedekkende stoffen. Waren we maar een beetje meer zus of een beetje meer zo. Ons lichaam heeft veel kritiek te verdragen.

Als je nu eens goed kijkt naar dat hemelse lichaam van je. Je lichaam is een perfect gebouwde tempel. Alles werkt gewoon, zonder er maar een seconde over na te hoeven denken. Je ademt dag en nacht, gewoon vanzelf. Je bloed pomp door elke vezel van je lichaam puur automatisch. Dan je hart, ja datzelfde hart dat verliefd wordt, sneller gaat kloppen als het hem ziet of als je blij bent. Rustig klopt als het tijd is om te rusten en in slaap te vallen. En dan je buik. Er is geen ander die je zo duidelijk verteld of je iets moet doen of niet. Het voelt gewoon niet goed of ik had al zo’n voorgevoel….Komt uit je buik. Die vlinders die daar ronddartelen of die plotselinge steken in je buik om je te vertellen: Het is niet goed. Alle emoties die je lichaam elke dag voor je bewaart of naar buiten brengt, zijn om je te helpen en begeleiden.

Lekker in het zonnetje

Misschien wordt het tijd dat we alle kritiek laten varen. Dat ze te dik is of te dun. Dat je voeten te groot zijn of je schouders te breed. Of het nu zomer of winter is je lichaam werkt hard voor jou. Iedere dag, iedere milliseconde van elke dag en nacht. Ze verdient eigenlijk alleen maar lof. Je lichaam is mooi en ze is van jou. Geniet van de zomer.

“My body is my temple”

Liefs,

Gladys
(Founder Gladly)

www.gladly.nl

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties