0

Den Haag – Vorige week bezocht ik ein-de-lijk Parijs. Als eenentwintigjarig door mode en beauty geobsedeerd meisje, wat slechts vijf uur met de auto van Parijs woont, werd dat ook wel eens tijd. Want Parijs is dus het Mekka van mode en beauty; sowieso van Europa, ik denk misschien zelfs wel van de wereld. Jullie begrijpen mijn verlangen naar een uitgebreid bezoek aan Parijs?

En wat ik dan zoal in de stad van de liefde, mode, beauty, Coco Chanel  & Marie Antoinette heb gedaan? Natuurlijk ben ik cultureel geweest, heb ik het Louvre van binnen gezien, ik heb zo’n beetje iedere grote bezienswaardigheid bekeken en zelfs de Eiffeltoren te voet beklommen. Maar er moest natuurlijk ook geshopt worden, en dat deed ik niet alleen bij de nieuwe H&M op de Champs-Elysees, maar ook bij de allereerste Chanelwinkel op de Rue Cambon. Ik kwam naar buiten met het meest prachtige tasje waarin mijn absolute droomoorbellen zaten. Het liefst had ik het tasje de hele dag aan mijn pols laten bungelen, maar ja, Parijs is helaas niet alleen een stad van Glamour & Fabulousness en loopt ook vol met Clochards en andere minderbedeelden die waarschijnlijk graag mijn tasje uit mijn handen hadden willen grissen.

Daar worden wij vrouwen nou ECHT blij van....

Mijn nieuwe aanwinst

Beautyshoppen doe je in Parijs bij de enorm grote Sephora op de Champs-Elysees. Mocht je iets nodig hebben en het daar niet kunnen vinden, dan ligt dat eerder aan de grootheid van de winkel dan aan het assortiment van de winkel, want daar hebben ze alles. Van exclusieve Franse parfums tot Amerikaanse merken als Mac & Urban Decay.

Mooi rood en zwart flesje

Voor een iets kleinschaliger Beautywalhalla loop je binnen bij Colette, daar hebben zij tussen de begane grond en de eerste verdieping de Beautybox. Je kunt er je eigen luchtje laten samenstellen, aan de meest bijzondere parfums snuffelen, maar ook bijvoorbeeld Baby Olie van Johnson’s kopen. Als beautyliefhebber kun je je in de Beautybox van Colette niet anders voelen dan een kind in een klein snoepwinkeltje. Het is dat ik slechts drie minuten had, anders was mijn bankrekening er niet zo feilloos van afgekomen.

Ladurée Beautyshop

Colette Beautybox

Maar er is meer! Wisten jullie bijvoorbeeld dat Ladurée, de maker van ’s werelds bekendste macaron, ook een hele beautylijn heeft. In de winkel op de Saint-Germain hebben ze een apart winkeltje dat een beetje doet denken aan een oude kleine apotheek vol met prachtige beautyspulletjes. Ze verkopen onder andere bodycrèmes, en badzout, allemaal verpakt in de klassieke Ladurée verpakking met de geur van verschillende Macarons.
En waar je ook naar binnen kunt lopen voor een special parfum, is bij het super beroemde Hotel Costes, daar verblijft dus iedereen die ook maar een heel klein beetje belangrijk is in de modewereld tijdens Fashionweek (behalve Anna, die haar eigen suite in het Ritz heeft!). Het hotel ligt aan een van de bekendste winkelstraten van Parijs, de Rue Saint-Honoré en alleen al als geldige reden om even binnen te kijken bij het hippe, maar toch klassieke hotel, moet je eventjes aan de Parfums snuffelen.

Bij het Louvre

Outfit 1

Outfit 2

Enige nadeel van Parijs? Omdat ik graag tussen de prachtige modemeisjes van Parijs wilde passen droeg ik de eerste twee dagen van m’n bezoek hakken. Twee dagen, twaalf uur achterelkaar lopen op hakken is… killing! Niet proberen, gewoon niet doen. Ik ben dan ook op dag drie platte laarzen gaan dragen en op mijn laatste dag zelfs geëindigd op Uggs. Ach ja, de voeten wilden ook wat.

Liefs,

Annemerel

Volg mij ook op Twitter!

www.annemerel.com

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties