0

Den Haag – Ik was veertien jaar, het was het eerste jaar dat ik online mijn verhaaltjes schreef, ik kreeg m’n eerste vrouwelijke vormen en had een plotseling te kort aan klasse en stijl als ik me ’s morgens voor de spiegel klaar maakte voor school.

Waar het vandaan komt.. vraag het me niet! Ik denk dat ik dacht dat dat nou mooi was. Ik las veel tijdschriften en zag daarin popsterren met heftige make-up, wist ik veel dat zij dat in het dagelijks leven ook niet droegen, wist ik veel dat zij daar make-up artists voor in dienst hadden, wist ik veel dat ik eruitzag als een little miss dragqueen.

Before the drama

Ik was dus fan van plamuur. Mijn eerste foundation was een hele foute. Een dikke substantie, met heel veel glans. Glans wilde ik niet, maar in plaats van een nieuwe foundation te kopen, pleurde ik er gewoon een halve pot poeder overheen. Als ik een puistje had smeerde ik daar zoveel troep op, dat ze nog tien keer duidelijker naar voren kwamen als ervoor.

Ernstige horror

Dan mijn lippen, die konden mijn make-up verslaving niet handelen. Ik had korsten en rode randen rond mijn lippen, die ik vervolgens weer camoufleerde met nog meer foundation en natuurlijk lipstift in de meest opzienbarende kleuren. Lila was een toppertje.

Ja... ik deed wel mijn best...

Mijn ogen waren helemaal afschuwelijk. Mijn motto was zoiets als ‘het kan niet zwart genoeg zijn’ en dus ging ik iedere dag los met mijn mascara. Doe ik nu drie maanden met een mascara, toen moest ik blij zijn als ik er net een maand mee vooruit kon. Oogschaduw was natuurlijk ook heel belangrijk en die kwam vaak ook in de prachtige kleur… Lila. Zoals ik al zei, lila was een toppertje.

And then it was over...

Maar zo snel als mijn momentary lapse of reason gekomen was, zo snel was ‘ie gelukkig ook weer verdwenen. Het werd zomer, ik werd vijftien, ik kreeg een lekker bruin kleurtje en het werd ook veel warm om überhaupt make-up te gebruiken. Bij de tijd dat ik naar de vierde ging was mijn dramatische make-up geklungel gelukkig verleden tijd.

En jullie? Ga me nu alsjeblieft niet vertellen dat ik de enige ben met een foute periode?

Liefs,

Annemerel

Volg mij ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties