0

Den Haag – Ochtendrituelen, you gotta love them. ’s Morgens net iets langer de tijd nemen om lekker voor jezelf te zorgen zodat je de rest van de dag schoon, sexy en vol energie de dag aankan.

Ik begon vanmorgen nog half in slaap met m’n halve grapefruit in bed, spijsvertering op gang brengen, vetcellen blokkeren, je kent het wel. Toen ik lang genoeg verder had gesnoozed strompelde ik naar beneden voor een kopje cappuccino, good morning world. Krantje erbij, even rustig adem halen, om vervolgens een ontbijtje te fabriceren.

Good morning

Ontbijtje

Lekker stukjes meloen, met een multicultigranenboterham, een zacht gekookt snottebellen eitje en een heerlijk kopje groene thee. Hmm ik denk dat ik klaar ben voor een heerlijke warme douche. Stiekem douche ik iedere ochtend weer veel te warm. Ik begin iedere ochtend braaf op 34 graden, maar eindig met een onbeschofte 40+, een half uur later natuurlijk.

Going to take a hot hot shower

Douche producten

Mijn minst favoriete bezigheid van de ochtend is het droogmaken van de douche, wat een weerzinwekkende bezigheid, maar ik heb wel direct mijn ochtendgymnastiek achter de rug.

Favo klus, douche droog maken

Dan is het tijd om mijn haren te drogen. Voordat ik mijn haren droog breng ik eerst wat volume mouse bij de aanzet aan, zodat het niet zo lijzig langs mijn gezicht hangt. Hoe langer mijn haar, hoe slapper het lijkt te worden, logisch gevolg lijkt een kappersbezoekje, maar daar heb ik vooralsnog geen afspraak voor gemaakt.Mijn haren droog ik niet helemaal, als ik dat iedere dag zou doen (ik was mijn haar iedere dag) kan ik het wel gelijk af laten knippen. Ik fohn zo’n vijf minuten en laat de rest aan de lucht drogen.

Ben weer clean

Haren fohnen, eerst een beetje volume mouse

Fohnen, vooral fijn met lang haar

Nu mijn tandjes te poetsen, ik heb dat in het verleden stiekem nog wel eens overgeslagen en ik weet niet of het daardoor komt, maar ik heb de laatste tijd nogal wat gebitsprobleempjes. Kiespijn, kaakpijn, gaatjes, wat niet. In ieder geval een wijze les geleerd, zorg goed voor je gebit, je moet er nog je hele leven mee doen!

Tandjes poetsen

Finishing off with some make-up. Ik gebruik een super fijne foundation van MAC cosmetics met een foundationkwast van MAC, een investering zo’n kwast, maar dat is het wel waard, het brengt de foundation super makkelijk en mooi aan, zonder dat het prikt of kriebelt (dat heb ik vaak met goedkope kwasten). Mascara is van Loreal, Volume Million Lashes. Ik heb eigenlijk niet een favoriete mascara, ik gebruik vaak gewoon wat ik voor handen heb. Zwart oogpotlood van Dior, oogschaduw (goudkleurig) van Bobbi Brown en ik gebruik ook Pot Rouge van Bobbi Brown. Ik gebruik de Pot Rouge niet alleen als Blusher, maar ook als lipconditioner, perfect!

Make-uppen

We sluiten het ritueeltje af met nog een kopje cappuccino (toch fijn zo’n nespresso apparaat) en dan zijn we helemaal klaar om er een mooie dag van te maken!

Another cappuccino & ready for take off

Liefs,

Annemerel

Volg mij ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties