0

Amsterdam – Liesbeth is een fashionista in hart en nieren. Schoenenverslaafd, kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor Elle en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Na de column van vorige week deed een vriend de suggestie om hetzelfde te doen voor vrouwenkleding. Nu is het zo dat ik weet dat er een paar mannen meelezen (ja jij) en dat zij dus wellicht enorm gebaat zijn bij een vergelijkbaar onderzoek. Bovendien kunnen de vrouwelijke lezers deze schat aan informatie weer doorspelen aan de mannen in hun omgeving, en zo wint iedereen. De opzet is hetzelfde; mail een stuk of 50 vriendinnen met de vraag wat mannen absoluut niet en wel mogen dragen, en wacht op antwoord.

Eigenlijk elk kledingstuk wordt in strakke vorm verafschuwd; “strakke overhemden, T-shirts, broeken, bijna ALLES wat strak zit is wat mij betreft een no go.

We beginnen weer met het meest gevreesde: strakke kleding. Eigenlijk elk kledingstuk wordt in strakke vorm verafschuwd; “strakke overhemden, T-shirts, broeken, bijna ALLES wat strak zit is wat mij betreft een no go.” En ook de ballenknijper (“Echt niet. Echt niet.”) moet het ontgelden, maar liefst 12 dames brachten het kledingstuk ter sprake. Verder in de categorie strakke kledingstukken, de skinny jeans; “je bent toch geen wijf?”

We blijven even bij de broeken, want de “jeans die onder je billen vallen” moeten eveneens de kast verlaten. “Kom op, je bent toch geen skater van 16 meer?” En het gaat redelijk hand in hand met de lage broeken; de onderbroeken die bóven de broek uitkomen, doe die ook maar weg; “geen gekleurde gekke print boxers en dit zeg ik met uitroeptekens. Ik walg van Björn Borg gevallen die boven een jeans uitsteken.” Nog iets waar velen zich over opwinden; “Het Gilet. Zo’n geval met satijnen achterkant-met-gespje”. Zoals een wanhopige vriendin schreef: “alsjeblieft stop met de gilletjes die dan ‘nonchalant’ gedragen worden!!!”

“van die Marco Borsato-shawls met een lekkere kraagtrui, ohhhh, zo seksloos zie je het zelden.”

Doorgaand op de bovenkleding, en hier ben ik het roerend mee eens; “van die Marco Borsato-shawls met een lekkere kraagtrui, ohhhh, zo seksloos zie je het zelden.” En, ook erg mee eens; “ik vind huppelende paardjes op de borst getuigen van geen smaak, de eenheidsworst, de inspiratie-loosheid, kan het treuriger?”

Voor dat we overgaan op wat mannen dan wél moeten dragen nog even wat laatste dont’s: bootschoenen, “v-halzen tot aan de navel”, Nickelson-jassen, joggingbroeken (“vind ik wel schattig binnen, maar hoeven van mij niet op straat”), witte sportsokken, “dassen met ‘kekke’ prints”, sandalen, een Gaastra-jas, overdaad aan sieraden, overhemden met korte mouwen, “shirts met ‘grappige’ teksten als ‘I’m with stupid’ enzo” en eveneens heel veel gehoord; te veel gel in het haar. Oh en, ook de Uggs worden bij mannen niet gewaardeerd.

“Ik vind het over het algemeen prima als mannen een beetje met mode bezig zijn, je moet het alleen niet zo aan ze kunnen zien.” “Echte nonchalance”, zoals de een het noemt, of “swag” volgens de ander.

Goed, dan nu het volgende gedeelte, lieve mannen letten jullie op? Dit vinden we wel leuk. Het komt eigenlijk op het volgende neer: “zolang het niet té bedacht is, er niet té lang over nagedacht lijkt, is het in principe ok. Rommelig is goed”. Of, iets anders geformuleerd; “Ik vind het over het algemeen prima als mannen een beetje met mode bezig zijn, je moet het alleen niet zo aan ze kunnen zien.” “Echte nonchalance”, zoals de een het noemt, of “swag” volgens de ander.

Wat steekwoorden nog; “knusse, wollige vesten, truien en jassen (houtje-touwtje, jaaa!)”, “houthakkers- of spijkerbloezen”, simpele T-shirts, Clarks Desert Boots, “beetje baggy spijkerbroek”, overhemden, mooi pak, “weinig product in het haar”, mooie sneakers of Allstars en tot slot: “Jongens, wees niet bang om roze te dragen (mits je het kan hebben).”

“Mijn ex-vriendje liep altijd in rugbyshirts of goedkope grote C-merk sportschoenen, en dat boeide me geen ruk, omdat hij an sich gewoon erg leuk was.”

Maar ook hier, net als vorige week, staat ‘zelfverzekerdheid’ hoog op de verlanglijst. Net als het idee dat het allemaal niet zo veel uitmaakt zolang de jongen in kwestie maar leuk is. “Ik hou niet van gekke T-shirts. Dat vind ik gewoon stom. Maar als de jongen in het gekke T-shirt leuk is, is het snel vergeven.” Of, “mijn ex-vriendje liep altijd in rugbyshirts of goedkope grote C-merk sportschoenen, en dat boeide me geen ruk, omdat hij an sich gewoon erg leuk was.”

Maar hoe leuk en zelfverzekerd je ook bent, draag vooral géén Uggs, want dat is blijkbaar voor niemand leuk.

Dus eigenlijk gelden voor mannen en vrouwen dezelfde dingen. Je moet je ten eerste zelfverzekerd voelen in wat je draagt en ten tweede maakt het niet zoveel uit wat dat is als je zelf een leuk persoon bent. Maar hoe leuk en zelfverzekerd je ook bent, draag vooral géén Uggs, want dat is blijkbaar voor niemand leuk.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties