0

Landsmeer – Mijn naam is Gladys Celosse en ik ben 36 jaar. Ik woon samen en heb een zoon van 11 jaar. Ik ben opgeleid als klinisch psycholoog en NLP master. Ik schrijf een column voor Talkies magazine en vanaf vandaag blog ik wekelijks voor I Love Beauty News over spiritualiteit, psyche en selfhelp; kortom alles wat te maken heeft met het vinden van inner beauty.

Vanaf September lanceer ik mijn eigen magazine GLADLY, waar ILBN gister over schreef. Ik hoop dat jullie zullen genieten van mijn blog.
Wist je dat er tegen dagelijkse meditatie niet valt op te smeren? Deepak Chopra schat dat mensen die jarenlang mediteren een biologisch leeftijd hebben die vaak 5-12 jaar lager is dan hun chronologische leeftijd. Daarbij komt nog dat consequente meditatie beoefening de nachtrust verbeterd, het zelfvertrouwen vergroot, de creativiteit verhoogd en de lijst gaat maar door….

Hoe komt het dat ondanks al deze unieke eigenschappen we nog steeds niet massaal aan het mediteren zijn geslagen? “Het is zo moeilijk.” “Ik weet niet hoe het moet en of ik het wel goed doe.” In mediteren is geen goed of fout. Het is geen examen waar je voor kunt slagen of falen.
Probeer gewoon een aantal technieken uit en vind degene die het best bij je past. Ik mediteer bijvoorbeeld zo: ga op een rustig plekje zitten waar je niet gestoord kan worden. Steek een kaarsje aan uit dankbaarheid voor de energie die je zult ontvangen tijdens je meditatie. Ga rustig zitten met voeten op de grond. Adem diep in door je neus en uit door je mond. Volg je adem een paar minuten. Maak contact met je hart en vul je hart met het licht van je kaarsje. Laat het licht door heel je lichaam stromen. Zie je dromen voor je. De dromen die je die dag hebt, maar ook je grote levensdromen. Vul die ook met licht. Sluit af door je weer een paar minuten te concentreren op je adem. Bedankt het universum voor alles waar je dankbaar voor bent. En bedank voor het uitkomen van je dromen.

Probeer het eens een week. Doe het 10 minuutjes per dag, en ik beloof je er is geen crème in de wereld met zo’n intense sterk effect!

Tot volgende week.

“Keep your face to the sunshine and you never see the shadow.”

Liefs,

Gladys

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties