0

Den Haag – Make-up, ik ben helaas geen wereldwonder. Er zijn zat beautybloggers die make-up een stuk beter begrijpen dan ik, maar dat betekent niet dat ik het niet leuk vind om er mee te spelen.

Overdag draag ik vrijwel altijd hetzelfde, in de winter iets uitgebreider dan in de zomer, maar de basis is vrijwel altijd lekker neutraal en zonder al te veel poespas (deels omdat ik vind dat je er overdag niet uit hoeft te zien als een kermisattractie en deels omdat ik niet capabel genoeg ben om vette over the top make-up aan te brengen). Hier mijn routine, die ik in deze grauwe, natte maanden vrijwel iedere dag herhaal.

Ik begin met het desinfecteren van mijn handen, ik vind het een vies idee dat mijn handen die de hele dag van alles aanraken aan mijn gezicht zitten. Ik breng namelijk veel make-up gewoon met mijn handen aan.

Eerst de handen desinfecteren

Daarna begin ik met een dagcrème, van Estee Lauder. Ik laat m’n dagcreme zo’n tien minuten intrekken voordat ik verder ga. Als m’n dagcrème niet goed genoeg is ingetrokken blijft de rest van mijn make-up bovenop mijn huid liggen en dat moet je natuurlijk niet hebben, je wilt dat je make-up zich vermengd met je huid zodat het een natuurlijk geheel wordt.

Dagcrème van Estee Lauder Daywear+

M’n foundation van Lancome breng ik met mijn handen aan. Ik zet een paar stipjes op mijn gezicht en smeer dat met mijn vingertoppen uit door ronddraaiende bewegingen te maken. Ik gebruik zo min mogelijk foundation, zodat het effect zo natuurlijk mogelijk is. Ik breng liever een tweede laag aan dan dat mijn eerste laag te dik is.

Foundation van Lancome, eerst in stipjes op mijn hoofd aanbrengen

Foundation uitsmeren met m'n vingertoppen, ik maak ronddraaiende bewegingen om het zo natuurlijk mogelijk te verdelen

Na de foundation is het tijd voor m’n favorietje, de Touche Eclat van YSL. Niet alleen onder mijn ogen, maar ook op mijn oogleden, bij een gebrek aan een oogschaduwbasis gebruik ik de Touche Eclat op mijn oogleden zodat mijn oogschaduw langer blijft zitten en makkelijker aanbrengt.

Wondermiddel, Touche Eclat van YSL

Vooral onder de ogen erg belangrijk voor mij!

Daarna breng ik wat doorzichtige poeder aan van Clinique met een grote kwast. Heel weinig hoor, want je wilt geen poppengezichtje, toch? Dat is leuk voor op de catwalk en misschien voor een feestje, maar overdag zit je daar denk ik niet op te wachten. Ik gebruik de poeder op m’n T-zones waar ik nogal eens wil gaan glimmen en een heel klein beetje over de rest van mijn gezicht om m’n foundation te fixeren.

Doorzichtige poeder van Clinique om foundation te fixeren en glimplekken te voorkomen

Lekker poederen

Na de doorzichtige poeder een heel klein beetje bronzer van Chanel. Daar gebruik ik zo extreem weinig van dat ik waarschijnlijk tien jaar met dit doosje kan doen. Gewoon een klein beetje op mijn blosjes voor een gezonde, natuurlijke look.

Bronzer van Chanel

Niet te veel bronzer hoor

Dan m’n oogschaduw van Bourjois, in het doosje zitten drie bruintinten, ik gebruik overdag de lichtste vermengd met een heel klein beetje van de middelste kleur, het lijkt dan net goud, heel erg mooi. Ik breng het aan met een kwastje van de Hema, de kleine applicator die standaard bij de oogschaduw zit zou verboden moeten worden, daar heb ik nog nooit wat moois mee weten te maken!

Oogschaduw van Bourjois met kwastje van Hema

Ik gebruik alleen de lichtste kleur met een heel klein beetje van de middelste kleur vermengd, overdag dan..

Na de oogschaduw is het tijd voor m’n oogpotlood. Ik gebruik een zwart waterproof kohlpotlood van Dior, wat ik alleen in het binnenste van mijn oog aan breng, op de onderste wimperrand.

Oogpotlood van Dior

Heel precies werkje, breng het alleen aan op binnenste van onderste ooglid

Een klein beetje mascara van MAC op mijn bovenste en onderste wimpers, eigenlijk het allerbelangrijkste van m’n hele make-up routine. Als ik maar 1 make-up product zou mogen gebruiken zou ik altijd voor mascara kiezen. Ik heb vrij lichte en korte wimpers, dus zonder voel ik me altijd een beetje kaal. (Hoewel ik er ook geen probleem mee heb volkomen ‘naakt’ naar de supermarkt te gaan, hoor!)

Mascara van MAC, Dazzle Lash

Op de bovenste wimpers

En de onderste niet te vergeten

En tenslotte een beetje Lip Balm van Rosebud. De minted rose is mijn favoriete smaakje, hij laat m’n lippen zo mooi glanzen en ruikt ook nog eens super lekker, ik ben al minstens twee jaar verslaafd!

Lipbalm van Rosebud, mijn favoriet!

Ready!

Leuk? Ja, toch? Bijzonder? Absoluut niet, maar is dat overdag nou echt noodzakelijk?

Peace Out!

Liefs,
Annemerel

Volg mij ook op Twitter!

www.annemerel.com

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties