0

Amsterdam – De eerste zoen. De smaakexplosie, de intensiteit van perfectie. Onwennig, maar zo vertrouwd. De trilling in je handen. Ogen open, ogen dicht. Alles verdwijnt, niks is hetzelfde. De rups in je buik vormt een cocon en in stroomversnelling fladdert daar dan die felbegeerde vlinder. Mannen zijn dan verliefd, maar is zij verslaafd?

Vervang die eerste zoen voor een hapje chocola, Louis Vuitton tassen of  gratis Black Berry belminuten en de reactie blijft onveranderd. Ik kan me mijn eerste zoen met mijn vriendin herinneren als de dag van gisteren. Dat moment heb ik opgevangen door een vergrootglas om te draaien, het met een pincet op te pakken en vervolgens te bewaren in een Luci(e)ferdoosje. Sticker erop met ‘niet te evenaren momenten’.
Doordat ik bescheiden blijf en mezelf een gelukkig man prijs heb ik niet meer nodig dan dat ene moment. Helaas werkt dat niet voor haar. Zij wil onze eerste zoen het liefst iedere dag overdoen. Op zich een prachtig compliment, het smaakte dus naar meer. Maar tegelijkertijd ook de valkuil voor al het bovengenoemde.
Ik ben stiekem aan het sparen om haar te kunnen verwennen met zo’n Louis Vuitton tasje. Formaatje Madurodam uiteraard, hoewel die al een flinke hap uit Dagobert’s geldpakhuis kost. Ik vrees dat het kaboutertasje niet haar liefde voor het merk zal beantwoorden, maar zal leiden tot een angstaanjagende verslaving, obsessie, om uiteindelijk de gehele kofferset te bezitten.

Als liefde net zo verslavend is als drugs, wanneer weten we dan of we de liefde de baas zijn, of dat de verslaving ons in haar greep houdt? Natuurlijk is het een beetje simplistisch om de liefde te vergelijken met iets materialistisch als Louis Vuitton. Voor het gemak en vanuit het oogpunt van de eeuwige liefde zie ik Louis Vuitton als een statussymbool.
Als liefde het gefladder is, dan mag het coconnetje druipen van status. De vlinder mag van mijn part zelfs een Louis Vuitton tatoeage. Weet je schat, de herinnering van onze eerste zoen mag zelfs in een van je toekomstige koffers. Jij verliefd op de cocon, ik verslaafd aan de inhoud.

Ciao,

Menno Blaisse

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties