0

NEW BLOG: Levine in the cityAmsterdam - Sinds kort pas ik op om wat geld te verdienen. Ergens moet toch mijn torenhoge huur en mijn voorliefde voor shoppen van betaald worden. Meerdere keren per week pas ik nu op en ik ken inmiddels heel wat huizen in Amsterdam van binnen. Op zo’n avond leer je ook heel wat over de mensen waar je in huis bent. Bij de meeste gezinnen speel ik nog een spelletje met het kind of de kinderen, we lezen een boekje en het werk zit er op. Dan begint het urenlange zappen, het drinken van koffie en thee en het ongemakkelijk zitten op een vreemde bank in een kamer die je niet kent.

De meeste ouders leggen een zak chips klaar en sommige ouders hebben een voorraad films of zelfs een flesje wijn klaargelegd. De meeste gezinnen waar ik oppas wonen in erg mooie huizen of appartementen in Amsterdam. Maar het gezin waar ik vorige week oppaste sloeg alles. Ik kwam op afgesproken tijd aan bij één van de mooiste monumentale panden die ik ooit van binnen gezien heb. Ik maakte kennis met Naoki, een heel wijs jongetje van zes jaar oud. Sushi stond klaar voor het avondeten. Een goed begin van de avond!

NEW BLOG: Levine in the city

Tijdens het eten vroeg ik Naoki de standaard vragen die ik altijd aan mijn oppaskinderen vraag om het ijs te breken. Zoals wat zijn lievelingseten is (sushi en sashimi), wat hij later worden wil (breakdancer) en als we later op tv langs een concert van Andre Rieu zappen wilt hij daarnaar kijken in plaats van naar Spongebob want hij wil op piano en viool. Hij vertelt me dat hij Nederlands, Japans en Engels kan. Hij laat me zijn kamer met eigen patio en enorme douche zien. Hij eet zijn rijst met stokjes een stuk soepeler dan ik. Op een gegeven moment vraagt hij me wat ik eigenlijk studeer en wat ik wil later eigenlijk wil worden. Auw.

NEW BLOG: Levine in the city

Als Naoki slaapt (daar kwam gelukkig zijn jonge jongetjes imago toch nog even om de hoek kijken want hij wilt slapen met de lichten aan, de deur wijd open en ik moet hem verzekeren dat er ECHT geen inbrekers komen) geniet ik van een kopje heerlijke Japanse thee. Deze kleine jongen heeft iets op gang gebracht wat niet meer te stoppen is. Ik besluit een voorbeeld aan hem te nemen en net zoveel mooie idealen en passies aan te nemen. Ik ga mijn Frans en Spaans weer oppakken en ik ga verder studeren waar ik gebleven was een paar jaar geleden. Ik wil alleen nog maar sushi eten en in een mooi monumentaal pand wonen. Viool en piano heb ik vroeger gespeeld, dat is dus slechts een kwestie van oefenen.

Alleen dat breakdancen?!

Love,

Levine

Follow me on twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties