0

Amsterdam – Ik sta een beetje lamlendig op het balkon naar de kerstverlichting te kijken. Eigenlijk moet het nu weg, maar we zijn het enige huis op de gracht met lichtjes buiten. En het staat zo gezellig als je aankomt.

Maar na oud en nieuw ben ik er klaar mee, dan wil ik dat het lente is. Dan moet het donkere kerstgroen eruit en vervangen door tulpen en narcissen.
Ik ben te lui om de kerstlichtjes weg te halen. Laf haal ik 1 ster weg, toch te fel, dat witte led licht. Op weg naar de kerstspullendoos zie ik mezelf in de spiegel, ik moet mijn uitgroei bijverven. Of staat het nou juist wel stoer? Nee, het staat onverzorgd. Of stoer? Het is zo’n dag. Kom op, het is 2011, ruim je huis op, verf je haar, doe je werk, creëer je geluk. Geluk dwing je af! Jezus, ik klink als een zelfhulpboek.

Ik open de computer om door te schrijven aan mijn nieuwe theatervoorstelling. Net als bij mode loop je altijd een seizoen vooruit, ik schrijf nu al wat ik over een jaar ga spelen. Als ik ga spelen. Met dank aan de BTW en andere cultuurbezuinigingen durven weinig theaters nog te boeken. Iedereen lijkt bang, theaterdirecteuren, programmeurs en publiek. Dus moet ik het niet zijn.  “Bang en blond” schiet er door mijn hoofd. Nee, da’s  geen goeie titel. Volle kracht vooruit?
We hebben allemaal onze sores, we zijn allemaal aan het rommelen, we zijn allemaal op zoek en we gaan allemaal wel eens onderuit. We are human. Laten we er soms maar om lachen.

Lieve mensen. “Op ons!” Dat is mijn nieuwe titel. En 13 januari speel ik mijn huidige voorstelling “Bambibenen”  in het OBA theater in Amsterdam, zonder uitgroei! Als ik daarna de gracht weer opkom zal ik het huis met de lichtjes zien. Die mogen nog even blijven, tot de dagen vanzelf weer lichter worden.

Gelukkig Nieuwjaar! En nu ga ik de Thalys  reserveren, wordt net gebeld voor een grote klus in Brussel, zo zie je maar….


Liefs,

Charlotte

www.charlottelap.nl

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties