0

Amsterdam – Liesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Een paar jaar geleden was het dan zo ver. Ik had een nieuw bijbaantje waar ik best een leuk zakcentje mee verdiende, een drukke stage bij ELLE die me ervan weerhield de hele dag onzinnige vrijetijdsbestedingen te doen en on top of that zat ik middenin mijn studie dus de avonduren werden voornamelijk doorgebracht in bibliotheken in plaats van op een duur terras. Kortom, het perfecte financiële moment om ein-de-lijk die prachtig mooie en langverwachte investment bag te kopen.

“Kortom, het perfecte financiële moment om ein-de-lijk die prachtig mooie en langverwachte investment bag te kopen.”

Want god mag weten hoe lang ik die aankoop al aan het plannen was. Eerst wilde ik de Fendi Spybag, daarna de Chloé Paddington, elk exemplaar van de Marc by Marc Jacobs Classic Q lijn will do en ook de Chloé Paraty mocht zich best bij me melden. Het sparen ging me steeds verrassend gemakkelijk af maar als puntje bij paaltje kwam kreeg ik toch cold feet. Ergens in mij schuilt namelijk een hardnekkige calvinist die het niet over het hart kan verkrijgen zo veel geld uit te geven aan iets futiels als een tas.

Beter ben ik in talloze onzin aankopen te doen in gevaarlijke winkels als Zara, Topshop en H&M. Even een truitje, blouse, broek of rok, zo gedaan want de drempel om de grote ketens binnen te stappen is heel klein. Ik woon in het centrum van Amsterdam en ‘even’ een paar keer per week naar de Zara is eerder regel dan uitzondering. De collectie verandert sneller dan je net-a-porter.com kunt zeggen en ik trap er elke keer weer braaf in. Een verjaardag/borrel/feestje op het program? Éven naar de Zara, even iets nieuws.

“De collectie verandert sneller dan je net-a-porter.com kunt zeggen en ik trap er elke keer weer braaf in.”

Ik weet dat ik niet de enige ben met dit probleem. Veel vrouwen zien zichzelf veranderen in koopgekken zodra redelijk goed uitziende kleding voor lage prijsjes in het vizier komt. Maar eigenlijk is goedkope kleding hetzelfde als junkfood. Goedkoop, snel, makkelijk, bevredigend, maar na een uur is de lol er al vanaf en ben je kotsmisselijk van de slecht gebakken frieten dan wel slecht gestikte jurkjes. Jaloers ben ik op mensen die zich religieus houden aan het zogenoemde ‘5 Piece French Wardrobe’ principe, wat inhoudt dat je elk seizoen maar 5 goede stukken mag kopen – basics uitgezonderd.

Inmiddels zit ik op een strikt high street dieet –sparen voor een wereldreis doet wonderen- en ben al weken clean. Zodra de drang tot een vluggertje met Zara opkomt stuur ik mezelf resoluut naar de Amsterdamse 9 straatjes, waar je haast struikelt over de leuke, mooie en kwalitatieve winkels. Acne, Tony Cohen, PS:Atelier, Ready to Fish, ze zijn mijn nieuwe beste vrienden, alleen kijken-niet-kopen is al een feestje op zich. En oh het plezier dat de mooie stoffen, goede pasvormen en eindeloze kwaliteit me brengen, daar kan geen binge-shopping sessie tegenop. Een ander nieuw ontdekt walhalla heb ik gevonden in reiswinkels als Bever en Carl Denig. Súper handige dingen voor op reis die je eigenlijk niet nodig hebt, maar wel wil hebben. Heerlijk.

“Acne, Tony Cohen, PS:Atelier, Ready to Fish, ze zijn mijn nieuwe beste vrienden, alleen kijken-niet-kopen is al een feestje op zich.”

De Chloé Paraty heeft zich trouwens nooit bij me gemeld, maar de Marc by Marc Jacobs Classic Q Groovee bungelt al bijna een jaar trots aan mijn arm. Oke toegegeven ik heb hem uiteindelijk cadeau gekregen, maar toch. Mijn laatste it-bag is trouwens ook wel een investment-bag, namelijk een pracht van een Backpack, die ik heb omgedoopt tot Bart. Dus nu ben ik samen met Marc en Bart de wereld rond, en zijn we op zoek naar een nieuw gezinslid. Geboortekaartjes zullen volgen.

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties