0

Den Haag – Natuurlijk zou ik heel graag steil haar hebben als ik opgescheept zou zitten met een hoofd vol krullen, maar dat is nou eenmaal niet het geval. Ik heb steil haar en nu wil ik dus krullen. Nou ja nu zeg ik ‘nu’ alsof het iets nieuws is, maar dat is het absoluut niet.

Ik wil al krullen sinds Ginger Spice de perfecte slag in haar haar had. Een paar jaar later kwamen de Britney’s en Christina’s en sinds een jaar of vijf is het Lauren Conrad.

Ik besef dat de meeste vrouwen die ik zojuist genoemd heb, van zichzelf ook niet bepaald krullend haar hebben. Maar daar gaat het niet om. Zij hebben op de een of andere manier iets gevonden waardoor hun haar op bepaalde momenten wel krult. Bij mij laat dat moment nog even op zich wachten. Hell, Hester Wernert herself, een kapster met Coiffure Awards op haar schoorsteenmantel en werkervaring bij Valentino, Stella McCartney en haar eigen Salon Mogeen in Amsterdam, kon er geen krullen in krijgen die het langer dan een kwartier volhielden. Ik had onkrulbaarhaar. Het zal je maar overkomen.

Als tienjarige met vriendinnetje en een hoofd vol papilotten en gekke elastieken om ze goed vast te zetten voor het slapengaan oh oh geen oog dicht kunnen doen met die gekke dingen natuurlijk

Toen ik een jaar of tien was deed ik mijn eerste poging, met papilotten. Ik wilde ze al eeuwen hebben, want volgens de Tina maakte je daar de mooiste krullen mee. Nou niet in mijn haar dus. Ik heb nachten met die dingen op mijn hoofd geslapen (of iets wat daar op lijkt, want denk maar niet dat dat lekker ligt met twintig van die gevallen op je hoofd). En als ik dan ‘s ochtends heel voorzichtig, volgens de voorschriften, de papilotten eruit draaide, werd ik keer op keer weer teleurgesteld. Van de twintig strengen, had ik misschien vijf strengen waar iets van een krulletje in aanwezig was en dat stond niet alleen heel gek, het zakte ook nog eens uit voordat de schoolbel om half negen gegaan was.

Veertien jaar en weer een poging tot krullen dit keer dagenlang met knotjes en heel veel verstevigende mouse lopen om vervolgens een uurtje wat meer volume te hebben

Op aanraden van Beautyblogger Mascha van Beautygloss kocht ik een steiltang, niet omdat ik nog steiler haar wilde dan dat ik nu al had, nee ik wilde er krullen mee maken. Nou ik heb dus nog nooit een krul met een steiltang geproduceerd, ik kreeg alleen maar hoeken van negentig graden in mijn haar. Ik kocht precies dezelfde krultang als Mascha in haar filmpjes gebruikte, bij precies het zelfde kleine afrowinkeltje in Den Haag en je raadt het misschien al… Ik maakte helaas niet precies dezelfde krullen als Mascha produceerde. Ik heb uren gestunteld, weken, maanden, jarenlang.. en kom weer tot dezelfde conclusie.. Mijn haar is onkrulbaar.

Dezelfde krultang als Mascha maar ook hier wil mijn haar niet van gaan krullen

Krullen maken met mijn steiltang was geen goed idee gelukkig is ie roze en heb ik er Pinkribbon mee gesteund

Enige oplossing die me nu rest? Extensions, schijnt dat dat haar een stuk makkelijker te krullen is. Maar ik vind die oplossing voor nu een klein beetje te drastisch en dramatisch. Misschien kan ik me beter druk gaan maken over serieuze problemen en voor nu berusten in het feit dat ik nou eenmaal steil (maar gezond en lang en blond) haar heb.

Mijn haar is steil en ik kan me er maar beter bij neerleggen voordat ik nog meer tijd en geld verspil aan pogingen om het te krullen

Liefs,

Annemerel

Volg mij ook op Twitter!

www.annemerel.com

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties