0

NEW EDITORS BLOG: FleurAmsterdam – Zomer in Nederland, het is weer zweten geblazen!  Heb ik hier nu de hele winter naar uitgekeken toen ik met drie lagen kleding stond te blauwbekken in de snijdende wind met een neus roder dan die van Rudolf het rendier? Vandaag kleurt mijn neus eveneens rood, ditmaal door de agressieve UV-stralen die in mijn lichte zonschuwe huid een fijn slachtoffer vinden.

 Nu ben ik het fanatieke type dat met factor 50 haar huid tevergeefs probeert te beschermen tegen het gevreesde rode kleurtje

Nu ben ik het fanatieke type dat met factor 50 haar huid tevergeefs  probeert te beschermen tegen het gevreesde rode kleurtje. In mijn drift vergeet ik bijna te genieten van de zon en alle vitamine D die mij zomaar toe komen waaien.

Voorzichtig genieten van de eerste zonnenstralen

Voorzichtig genieten van de eerste zonnestralen

Deze mini-hittegolf (die officieel nog niet zo genoemd mag worden) heeft mij ook al meerdere malen letterlijk het zweet doen laten uitbreken. En misschien nog wel erger, ik was niet de enige. Op spitsuur in een drukke trein staan, waar je als haringen in een blik tegen elkaar aangedrukt wordt is een scenario waar niemand met dit weer op zit te wachten.

 Om maar helemaal niet te denken aan de bijbehorende lichaamsgeuren die onvermijdelijk je neus bereiken

Om maar helemaal niet te denken aan de bijbehorende lichaamsgeuren die onvermijdelijk je neus bereiken.  Op deze dagen is het in bezit zijn van een goede deo, en voor sommige mensen ook een extra shirtje, geen overbodige luxe. Misschien kan ik door gebrek hiervan morgen beter uit huis gaan met een knijper op mijn neus, zal de hint voor extra airco in overvolle wagons dan overkomen?

Wij Nederlanders zijn dit weer gewoon niet gewend en we weten dan ook werkelijk niet hoe we ermee om moeten gaan, zo blijkt. We gaan of te dik of te schaars gekleed de deur uit en willen onze melkwitte huid in een razend tempo bruin doen laten kleuren. Wat weer resulteert in verbrand rood, gevolgd door het onontkoombare vervellingsproces. Ook al niet erg charmant!

De BBQ draait overuren!

De BBQ draait overuren!

En alsof het allemaal nog niet broeierig genoeg is, besluit heel Nederland ook nog maar eens de BBQ uit de schuur te halen voor een ouderwets potje ‘welke tuin produceert de meeste rook’. Natuurlijk winnen mijn buren deze strijd en breng ik mijn avonden omringd door de geur van verbrand vlees door en dan te bedenken dat ik een niet-vleeseter ben.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben net zo blij als de rest van Nederland dat de zomer eindelijk echt is begonnen. Ik moet er alleen weer even aan wennen!

Love, F

Volg mij nu ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties