0

NEW BLOG: Kamikaze numero uno Amsterdam – Het zal je maar gebeuren, je kan er niets aan doen, als je wordt geboren, als stuntelkampioen!

Ze zeggen dat wijsheid met de jaren komt. Dat is fijn, want ik word geregeld ‘mevrouw’ genoemd. Auw! Maar ik heb blijkbaar wel wijsheid. Of aangeboren intelligentie? Want ja, dat kan ook gebeuren (kom maar, kom maar, kom maar). Maar wat nou als je in de wieg bent gelegd voor knullige onhandigheden?

NEW BLOG : Kamikaze numero uno
Neem afgelopen week, als freelancer reis ik het hele land en soms zelfs continent af. Laat ik nou toevallig die ochtend de toeristische route door Amsterdam naar een opdrachtgever fietsen. Daar doe ik niet minder dan 35 minuten over. De rest zoek ik dichter bij huis, of gewoon direct in Italië (tja, als je toch ver moet reizen voor je werk…). Maar goed, ik ben nog opgevoed met idee dat fietsen gezond is, en niet gevaarlijk. Dus ik fiets overal naartoe op mijn trouwe opoe, gepimpt met krat en al.

NEW BLOG : Kamikaze numero uno
Daar stond ik dan, keurig op tijd (ik HAAT te laat komen) op een kruispunt te koekeloeren of ik kon oversteken. Een busje blokkeerde mijn uitzicht. Even voorzichtig er omheen kijken voor je oversteekt… Ik sta stil, verroer geen vin, en schat de situatie in: Geen tram, geen bus, geen auto BOEM! “Godver de godver” tetterde ik luidkeels. “Kijk nou wat je doet idioot!”In de zojuist gepasseerde 5 seconden, gebeurde er iets dat voor mij in slow-motion gebeurde. Ik stond immers stil. Er vloog een doorgewinterde puber, met veel te lange tentakels als armen en benen in een ratslag over, of beter gezegd DOOR mijn fiets heen. Dank je. Krat lag op de grond, band geknakt, tas met laptop op de grond, aj aj aj. Voordat mijn tirade losbarstte, keek ik gelukkig nog even naar het gezicht van de dubbelgevouwen jongen op de grond: 14 jaar en geen dag ouder schatte ik hem.

Het ongeluk

Het ongeluk

Hakkelend, stotterend probeerde hij de schuld in mijn schoenen te schuiven. Ten 1e heb je dan echt de verkeerde aan mij, en ten 2e, plenty ooggetuigen, dus dat lukte niet. Wat hier nou mis ging, ik weet het niet… De piepjonge maar uit de kluit gewassen puber dacht blijkbaar dat hij hiermee weg kon komen. Guess again!

Mijn fiets, die rammelt als nooit te voren, wel gezellig. Maar mijn banden staan weer recht, de krat zit weer aan mijn stuur en mijn laptop… fixed. Ik heb nog wel een verzoek, “Beste moeder van puber X: Dank voor uw bezorgde telefoontje, ik maak het goed, maar een maand huisarrest voor uw zoon, ik geloof dat hij genoeg is geschrokken van mijn reactie! Misschien moet IK mijn excuus maken.. hoewel…”

Achter de tralies?

Achter de tralies?

Love, Anique

Volg mij ook op twitter.

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties