0

Amsterdam – Liesbeth is een fashionista in hart en nieren. Schoenenverslaafd, kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor Elle en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Zo. Na alle camera-avonturen van de afgelopen weken is het nu weer tijd voor iets anders. En wel het volgende. Ik heb namelijk een zeer officieel en bovendien reuze wetenschappelijk onderzoek gedaan, en zal de resultaten vandaag met jullie delen. De onderzoeksvraag was: “Wat vinden mannen de meest afschuwelijke kledingstukken die vrouwen maar kunnen dragen?” Methode: mail 50 mannelijke (hetero) vrienden met die vraag en wacht op antwoord. Daar gaan we.

“Afgetrapte uggs zijn nog nét wat erger dan gewone uggs, en ook “naast je uggs lopen” wordt niet gewaardeerd”.

Grofweg zijn er twee dingen die het meest gehaat worden en daarvan staat met nog meer dan enkel een stip op nummer 1, jullie kunnen het waarschijnlijk wel al raden: Uggs. Afgetrapte Uggs zijn nog nét wat erger dan gewone Uggs, en ook “naast je Uggs lopen” wordt niet gewaardeerd. Maar men was buitengewoon unaniem, deze “idiote sloffen” worden hartstochtelijk gehaat.

We gaan door naar de tweede plaats. Die is gewonnen door….tromgeroffel… “te overdreven hipster/vintage toestanden.” We moeten hierbij denken aan onder andere “van die hippie baggy broeken waarbij het kruis bijna op de grond valt”. Sowieso doet “extreme tweedehands vintagekleding” het niet goed. “Winkels als Episode met al z’n rommel worden wij mannen heden ten dagen niet vrolijk van.” Een beeldschone anekdote die dit alles samenvat: “Soms word ik ‘s nachts badend in het zweet wakker. Dan heb ik weer een nachtmerrie gehad dat de wereld wordt overgenomen door een Jolande Sap gecreëerd hipster-superras in vintage truien, brilmonturen zonder glazen en mannenschoenen.”

Wat je beter niet kunt dragen: flatjes, “van die mocassins met bolletjes eraan”, sleehakken met kurk, überhaupt sleehakken en “die nieuwe walgelijke futuristische Isabel Marant sneakers, daar kan je wel van zeggen dat de gemiddelde heer deze echt zum kotsen vindt.

Dan, wie denkt dat alleen vrouwen veel met schoenen bezig zijn heeft het mis, ook mannen hebben hier een duidelijke mening over. Wat je beter niet kunt dragen: flatjes, “van die mocassins met bolletjes eraan”, sleehakken met kurk, überhaupt sleehakken en “die nieuwe walgelijke futuristische Isabel Marant sneakers, daar kan je wel van zeggen dat de gemiddelde heer deze echt zum kotsen vindt. In tegenstelling tot vrouwen die foto’s posten met ‘hello lover’ erboven”. Het voetenwerk wordt dus in de gaten gehouden, zoals iemand zei “ik merk dat als ik in de stad een mooi meisje zie, ik altijd even naar de schoenen kijk. Als ze dan bijvoorbeeld Ugss aan heeft houdt het bij mij meteen op.”

“Sowieso denken sommige dames dat wij door die make-up doos heen kijken. Dat is na 25 bier misschien het geval, maar daarvoor is het simpelweg afzichtelijk.”

De lijst is nogal eindeloos, maar een aantal punten die vaker dan eens voorkwamen zijn: glimmende jas met bontkraag,  pyjama broeken, overhemden met rechtop staande kraag, “alles wat Stacey Rookhuizen draagt”, hoge taille broeken en een overdaad een make-up. “Sowieso denken sommige dames dat wij door die make-up doos heen kijken. Dat is na 25 bier misschien het geval, maar daarvoor is het simpelweg afzichtelijk.”

Maar er is ook goed nieuws. Ik vroeg de heren namelijk wat vrouwen dan wél moesten dragen en die lijst was minstens zo lang. Een selectie: hakken, rokjes, T-shirt waarbij 1 schouder bloot is, “losse zomer fladder shirtjes”, “een mooi zomer jurkje zonder al te veel tierlantijnen”, LBD, Clarks, rode lippenstift en als het even kan niet te veel “veel te ruim zittende kleding.”

Wat echter het meest op viel was dat het voor de meeste mannen eigenlijk niet zo gek veel uitmaakt, als het meisje maar leuk is. “Stop Lauren Verster in een vuilniszak en ze ziet er lekker uit. Maar een lelijkerd in een Prada jurk en het is nog steeds niet ok.” Of: “Een lekker wijf mag eigenlijk alles wel dragen. Liever niet maar schoonheid doet gedogen.” Ook veel gehoord, meisjes moeten een basisniveau van verzorgdheid hebben en zijn verder verplicht zich vooral zelfverzekerd te voelen in wat ze dragen.

Goed, nu zijn wij dus een heel stuk wijzer. Maar laten we de mannen ook even een handje helpen want ook zij kunnen de plank goed misslaan. Dus vrouwelijke lezers, wat mogen mannen absoluut niet dragen en wat wel? Waar gaat jouw hart sneller van kloppen en waar loop je met een grote boog omheen? En mannelijke lezers, hebben jullie aan bovenstaand nog dingen toe te voegen? De comment section is all yours, ik verklaar hierbij de discussie voor geopend!

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties