0

Amsterdam – Amsterdam – Liesbeth is een fashionista in hart en nieren. Schoenenverslaafd, kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor Elle en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Weet je waar ik best goed in ben? Inpakken. Koffers inpakken. En dan vooral van die gezellige kleine minikoffertjes waar je altijd zo veel meer in kwijt kan dan je eigenlijk denkt, die zijn het leukst. Stuur mij 2, 3 of zelfs 4 dagen op pad en ik krijg het voor elkaar alles in één zo’n klein koffertje te laten verdwijnen.

‘Zonder enige moeite ging dat allemaal hop in een en hetzelfde tasje.’

Op moment van schrijven zit ik in het vliegtuig op weg van Tel Aviv naar Amsterdam. Ik was voor ELLE op persreis met Louis Vuitton, en heb –uiteraard- alleen handbagage mee. Oké toegegeven ik ben hier alles bij elkaar net aan 36 uur geweest, maar ook bij langere (pers-)reisjes lukt het me. Ooit ging ik voor ELLE 4 dagen naar Parijs met verschillende merken en dat zijn dus al gauw 9 verschillende pakjes. Zonder enige moeite ging dat allemaal hop in een en hetzelfde tasje. Schoenen incluis.

Het allerfijnste van alleen handbagage hebben is natuurlijk dat je niet dat uitzichtloze wachten bij de bagageband hoeft te doen. Of de absolute horror als blijkt dat jouw koffer niet bij jou in, noem eens wat, Florence is, maar bij god mag weten wie ergens in Canada. Het idee dat er allemaal overenthousiaste douaniers door mijn vieze sokken gaan wroeten vind ik trouwens ook hoogst onaantrekkelijk.

‘Enkellange plisérok + stoere laarzen + wit shirt + spijkerjasje = prima voor overdag.’

Maar goed, dat inpakken, hoe doet men dat. Wel luistert allen want hier volgen wat tips. Om te beginnen moet je van dag tot dag bedenken wat je aan doet, wat betekent dat je de dagen voor vertrek enige tijd moet incalculeren voor het maken van setjes. Hoe langer je weg gaat hoe meer setjes je nodig hebt, en hoe belangrijker het is dat sommige kledingstukken zowel in een avondsetje als in een overdagsetje dienst kunnen doen. Enkellange plisérok + stoere laarzen + wit shirt + spijkerjasje = prima voor overdag. Enkellange plisérok + zwarte hoge hakken + zwart shirt met lange mouwen en een open rug = prima voor ’s avonds.

Dan zijn er nog een aantal kledingstukken die altijd heel handig zijn. Het zwarte colbert bijvoorbeeld. Perfect om een casual outfit iets netter mee te maken terwijl een heel chique jurkje er juist wat meer door wordt gedowndressed (ja dat is een woord. Soort van.) Neem altijd een basic maar mooi wit en zwart shirt mee, net als een goede zwarte panty. Oh en wat ook zo heerlijk is, een grote dunne doek. Die zowel door kan gaan als sjaal, hoofddoek, picknickkleed, schouderbedekker voor in kerken en dergelijke, sarong, dekentje in het vliegtuig en ga zo maar door.

‘Grote en vooral zware shampooflessen en body lotions laat je natuurlijk thuis.’

Grote en vooral zware shampooflessen en body lotions laat je natuurlijk thuis. Elk fatsoenlijk hotel heeft fatsoenlijke shampoo in de badkamer staan en mocht dat niet het geval zijn kun je altijd nog een plaatselijke supermarkt inlopen. Wil je per se je eigen shampoo, giet dan wat over in kleine potjes. Hetzelfde geldt voor je crèmes, sprays en wat niet al. Bij de Etos hebben ze trouwen te gekke mini’s, kleine Elmex tubetjes, kleine deo’tjes – zo schattig. Tot slot, het inpakken zelf. Vouw je kleding nooit op, maar rol alles zo klein mogelijk op, sokken en ondergoed prop je in je schoenen en in de hoekjes van je koffer.

Goed, tot ze ver deze mini-cursus inpakken voor dummies. Binnenkort moet ik trouwens een backpack gaan inpakken voor mijn wereldreis van 2 maanden, en kijk, dát wordt echt een hele uitdaging. Mijn hele theorie van setjes maken kan om te beginnen volledig aan de kant, en ook dingen als zwarte colberts zullen me niet gaan helpen. Dus mocht iemand van jullie nou juist heel goed zijn in het inpakken voor langere reizen, ik hoor graag de do’s & dont’s. Alvast bedankt, and thank you for flying with us.

Ps: mind your step!

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties