0

Amsterdam – Een nieuw jaar is weer begonnen, dus dit is de perfecte tijd voor goede voornemens. Dit jaar wil ik een keer op tijd beginnen met AFVALLEN! Het idee dat ik straks in de zomer lekker in een bikini op het strand kan lopen, maakt me nu al blij!

Na wat gespeurd te hebben op internet, vond ik Stepaday.nl. Dit dieet is gelukkig geen crash variant, want daar begin ik niet aan, maar eentje die je bewust maakt van wat je eet. Laat ik dat nou net heel belangrijk vinden!

Voordat ik mij ga inschrijven, heb ik natuurlijk eerst de site goed doorgespit. Vooral de recepten van Mathijs, de kok van Stepaday.nl, spraken mij aan. Het eten dat je kunt maken ziet echt lekker uit waardoor je niet constant het idee hebt dat je aan het diëten bent. Wat ook fijn is, is dat je precies weet hoeveel calorieën je gaat eten met zijn maaltijden. Dat staat namelijk heel handig aangegeven.

Ik ben om, ik ga mij inschrijven! Meestal kost dit even wat moeite, maar bij Stepaday.nl ging dit heel gemakkelijk. Het enige wat ik moest doen, was mijn gegevens invullen en met Ideal kon ik simpel en snel de 25 euro overmaken die ik voor 3 maanden moet betalen.

Ik ga de uitdaging aan!

Van uitstellen komt afstellen, dus ik log mij meteen in op de site. Ik heb al een eerste beloning ontvangen, de zogenaamde ‘goed van start badge’. Ook al is dit maar iets kleins, het geeft me wel meteen het gevoel dat ik goed bezig ben.

Ik heb meteen maar even mijn BMI berekend met behulp van de meter op de website. Naast de uitkomst, krijg je te zien hoeveel calorieën je per dag mag eten om jouw streefbericht te bereiken binnen het tijdsbestek.

Met de eetmeter kun je precies zien hoeveel calorieën alles bevat. Van bagels tot zalm, alles is er in te vinden. Hartstikke handig dus! Als je nauwkeurig invult wat je eet, weet je precies hoeveel je nog over hebt na het nuttigen van bijvoorbeeld je ontbijt.

Ik ben inmiddels een paar dagen bezig. Zoals ieder persoon die voor een gezonde leefstijl kiest, drink ik veel meer water en ben ik bewuster met mijn eetpatroon bezig. Maar in tegenstelling tot anderen eet ik iedere dag wel wat ik lekker vind! En als ik het al zonde vind om iets te nemen omdat mijn calorieënmeter dan naar beneden gaat, bedenk ik dat te weinig eten ook niet goed is!

Toch kom ik tot nu toe bij lange na niet aan de calorieën die ik wel mag eten. Niet omdat ik niet eet, maar gewoon omdat ik bewuster ben van wat ik eet. Kortom, ik ben heel blij dat ik eraan begonnen ben!

Binnenkort weer een nieuwe blog. Dan hoor je hoe het gaat en wat ik al bereikt heb!

www.stepaday.nl

(Tekst: Tamar de Vries)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties