0

Amsterdam – Inmiddels ben ik bijna drie weken bezig met Stepaday. Het valt niet mee, zoals bij ieder dieet waar je echt je levensstijl moet veranderen, maar het is zeker te doen! Vrienden weten van mijn goede voornemen af en proberen me met regelmaat te pesten! Zo stuurde een vriendin een foto naar me toe van een taart. ‘Helpt dit bij je dieet ;)’, had ze erbij gezet. Leuk hé?

Eén van de belangrijkste dingen die ik de afgelopen weken heb geleerd, is dat ontbijten een must is. ‘Een goede start is het halve werk’, stond in de nieuwsbrief van Stepaday. Ontbijten deed ik eigenlijk nooit aan. Ik heb kindjes dus ’s ochtends is het altijd zo’n gehaast. Maar op Stepaday heb ik opgezocht hoe ik snel én lekker kan eten in de ochtend! De laatste tijd doe ik dat vooral met crackers belegt met Eru Smeerkaas Light of yoghurt met Quaker Cruesli Balans. Ik ga nooit de deur uit zonder koffie verkeerd met magere melk, dus dat drink ik er altijd bij. En een glas water natuurlijk!

Laatst was ik op de website en kwam er opeens een balkje in het beeld. Hoewel ik eerst dacht dat ik meer dan voldoende water dronk, gaf Stepaday aan dat dit dus niet het geval is! Sindsdien drink ik nog veel meer. Op mijn bureau staat altijd een flesje met water en die gaat ook overal mee naar toe.

Ik ben dol op brood! Maar aangezien ik me aan een bepaalde hoeveelheid calorieën moet houden, kan dit ’s ochtends dus niet. Tussen de middag neem ik wel lekker boterhammen! Dat doe ik het liefst met magere kipfilet en rookvlees. In de nieuwsbrief van Stepaday stond ook dat het belangrijk is om je broodjes te besmeren met margarine. Er zitten goede vetten in en die heb je nodig om gezond te blijven. Dus onder de kipfilet en rookvlees komt nu standaard een laagje boter.

Soms vind ik het moeilijk om twee ons groente te eten op een dag. Stepaday herinnerde me eraan dat ik ook prima rauwkost bij de lunch kan eten. Zo kom ik al veel sneller aan die hoeveelheid groente die ik nodig heb.

Omdat ik veel bewuster ben gaan leven, probeer ik ook ’s avonds gezonder te koken. Zo heb ik laatst lekker veel groenten gegrild. Doordeweeks heb ik veel minder tijd om te kokkerellen, daarom heb ik even de website afgespeurd naar dingen die wat sneller te bereiden zijn. In het weekend maak ik er dan wel even een feestje van! Ook dat kan met de recepten die op Stepaday te vinden zijn.

Na twee weken Stepaday heb ik al het idee dat ik fitter ben. Dat ik bewuster leef, is iets wat zeker is. Ook ben ik al twee kilo afgevallen. Hoera! Het gaat dus echt de goede kant op.

Binnenkort weer een nieuwe blog!

www.stepaday.nl

(Tekst: Tamar de Vries)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties