0

Amsterdam – Afgelopen tijd ben ik veel uit eten geweest en waren er een hoop feestjes. Dit lijkt altijd lastig te combineren met een dieet, maar gelukkig hoeft dat niet. Dankzij Stepaday weet ik precies hoeveel calorieën ik gegeten heb en hoeveel ik er dus over heb om wat lekkers te eten! Een lekker wijntje drinken zit er alleen niet echt in, die calorieënmeter schiet namelijk omhoog. In één glas kunnen wel honderd calorieën zitten!

De latte die Tamar elke dag maakt voor ze deur uit gaat

Het winterse weer van afgelopen weken deed me verlangen naar chocolademelk en stamppot. Dit is niet zo fijn voor je lijn, maar als je een beetje handig de maaltijden en calorieën weet te verdelen dan kan het nog net. En dat gaat perfect dankzij Stepaday! Bovendien als er één keer per jaar zo veel ijspret is, dan moet je daar ook ultiem van kunnen genieten. Door lekker te schaatsen smelten die calorieën hopelijk zo weer weg. Als extra geheugensteuntje kreeg ik van Stepaday trouwens een mailtje om me eraan te herinneren dat in chocolade heel veel calorieën zitten. Fijn dat ze precies letten op waarmee je de fout in kunt gaan.

Gezond ontbijtje

Wist je trouwens dat Stepaday een leuk spelletje heeft? Namelijk: waar zitten de meeste vetten in? Je kon bijvoorbeeld kiezen uit boter, margarine en olijfolie. Het was een echte instinker, maar ik verklap de uitkomst niet! Ik ben dus gek op brood en ik heb nu koolhydraatarme versie gevonden, echt een uitvinding. Het is nu zelfs te koop bij verschillende supermarkten. Het smaakt ongeveer hetzelfde als normaal brood, alleen is het iets minder zwaar en de smaak iets minder vol. Maar ik vind het top! Hoe fijn: 75% minder koolhydraten in elke snee! Perfect dus voor mijn nieuwe leefwijze met Stepaday.

Koolhydratenarm brood bij de supermarkt

Mijn gewicht gaat nog steeds de goede kant op dankzij Stepaday. Ik heb lekker veel kunnen bewegen op het ijs. Wandelen kost meer energie en sleetje rennen met mijn kids helemaal! Ik merk wel dat het echt extra helpt als je erbij sport. Dus dat bewegen hoop ik de komende tijd vol te houden, zelfs nu het aan het dooien is en er voorlopig geen echte sneeuw en ijs in het weerbericht voorspeld wordt.

Rennen over het ijs!

In het begin had ik moeite met het verdelen van de maaltijden en calorieën gedurende een dag. Ik begin dat nu gelukkig goed in de gaten krijgen, het gaat iedere dag beter! Afvallen is een strijd en blijft soms frustrerend, maar we gaan stug door! Ik droom al weg bij de gedachte dat het straks lente en zelfs zomer is en ik lekker op het strand kan rondlopen in badkleding zonder me te schamen!

Griekse stoofschotel met sperziebonen

www.stepaday.nl

(Tekst: Tamar de Vries)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties