0

Amsterdam – Liesbeth is een fashionista in hart en nieren. Schoenenverslaafd, kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor Elle en verblijdt vanaf nu I Love Fashion News met een wekelijkse blog!

Al bijna twee jaar heb ik een abonnement op de sportschool. Voor 50 euro per maand mag ik onbeperkt gebruikmaken van alle lesjes en apparaten, van 07:00 tot 23:00. Er zijn zonnebanken, sauna’s en er is zelfs een kapper aanwezig (het is me overigens een groot raadsel waarom). In die afgelopen twee jaar heb ik denk ik vier keer een pilatesles gevolgd en ben ik hoogstens twee weken fanatiek geweest op de loopband. Ik denk dat we dus veilig kunnen stellen dat ik de duurste pilateslessen van Amsterdam heb gehad.

Het idiote is nu dat ik mezelf zeer regelmatig voorlieg dat ik ‘morgen écht naar de sportschool ga’. Meestal vlak voor het slapen gaan, als ik veilig in bed lig. Het lijkt me dan ook echt een ontzettend goed idee. Dat gaat ongeveer zo: “Ja nee morgen, mórgen, na die ene afspraak en voor die andere afspraak. Dan even snel lekker een uurtje op de loopband. Heerlijk. Ja en dan ga ik vanaf morgen elke maandagavond naar die pilatesles. En dan ben ik binnen een maand vast die overtollige-niet-weg-te-krijgen-kilo’s kwijt. Ja dat is een goed idee. Morgen. Vanaf morgen ga ik echt sporten.” En uiterst tevreden val ik dan in slaap (áls ik in slaap val. Maar daar hebben we ’t een andere keer over.)

Needless to say, in de ochtend ben ik voor het gemak die hele monoloog weer vergeten en die pilatesles of loopband net zo goed. Ik verbaas mezelf elke keer weer hoe mijn innerlijke monologen totaal geen effect hebben op mijn acties. Tenminste, acties die goed voor me zijn. Zoals sporten. Vergelijkbare monologen om mezelf te overtuigen van andere zaken die helemaal niet goed voor me zijn, laat ik altijd overwinnen.

“Binnen luttele seconden besluit ik dat ik die schoenen Absoluut Moet Hebben. Maar dan, de prijs.”

Bijvoorbeeld, en het zal velen bekend voorkomen (hoop ik), wanneer je in een winkel staat en een fan-tas-tisch paar schoenen ziet staan. Binnen luttele seconden heb ik dan besloten dat ik die Absoluut Moet Hebben. Maar dan, de prijs. Je kunt er de donder opzeggen dat die absurd is en dat ik dat geld veel beter aan nuttige zaken kan besteden. De innerlijke monoloog gaat dan ongeveer zo: “Ja maar ze tzijn écht heel mooi. En ze staan bij alles wat ik in m’n kast heb. En dat niet alleen, ze zullen ook alles in m’n kast meteen mooier maken. En ik kan ze bij heel veel gelegenheden aan, dus dan is de Cost Per Wear helemaal niet zo hoog. Eigenlijk is die prijs überhaupt niet zo gek. Ze zijn per slot van rekening van een heel goed merk en gaan dus heel lang mee. Ja het is eigenlijk gewoon een goede investering.” En dan vraag ik om m’n maat en binnen een kwartier sta ik bij de kassa.

Wat betreft dat sporten is er tegenwoordig een nieuwe ontwikkeling gaande. Ik heb nu namelijk besloten dat ik me ga uitschrijven bij de sportschool en die 50 euro per maand voor nuttige zaken ga gebruiken. Maar, dat gaat me ook niet zo makkelijk af. Ergens ben ik namelijk bang dat als ik me uitschrijf ik direct 30 kilo aankom. Dus nu heb ik een nieuwe leugen. Elke avond, zo vlak voor het slapen gaan, lieg ik mezelf voor dat ik “morgen écht naar de sportschool ga om me uit te schrijven. En die 50 euro ga ik op m’n spaarrekening zetten en dan ga ik er hele nuttige dingen mee doen. Ja, morgen, mórgen ga ik me echt uitschrijven.”

“Buiten hardlopen in Stella McCartney. Dat is een goed idee.”

Needless to say, ik heb mezelf nog steeds niet uitgeschreven en stiekem heb ik allang besloten die 50 euro per maand op te sparen om er een nieuw paar Giuseppe Zanotti’s van te kopen. Of een mooie sportoutfit van Stella McCartney. En dan ga ik gewoon buiten hardlopen. Lekker in de buitenlucht. Veel leuker dan zo’n stomme loopband. Ja, buiten hardlopen in Stella McCartney. Dat is een goed idee. Morgen ga ik me uitschrijven en sparen. Morgen.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties