0

NEW BLOG: I AmsterdamAmsterdam- Een tijdje geleden ging ik wat drinken met een vriendje van me. Hij vertelde me dat hij zo blij was dat hij zichzelf nu eindelijk een echte Amsterdammer mocht noemen. Ik vroeg hem waarom hij dat de afgelopen vijf jaar nog niet had mogen doen en hij legde uit dat je pas nadat je vijf jaar in Amsterdam woont een echte Amsterdammer mag noemen. Officieel dan.

 

NEW BLOG: I Amsterdam
Shit dacht ik, daar ga ik dan. Ik voelde me al een echte Amsterdammer nu mijn fiets twee keer gestolen is, mijn nieuwe fiets een mandje voorop heeft, ik zonder verdwalen behoorlijk mijn weg weet te vinden, wekelijks decadent over de grachten vaar en bijna dagelijks in het Vondelpark kom. Niet dus, ik moet nog 4,5 jaar wachten. Op 1 november 2014 geef ik een groot feest, dan ben ik officieel Amsterdamse.

Tot die tijd moet ik het doen als toerist in eigen stad. Gelukkig doe ik het een stuk beter dan die gekken op een rode of gele stadfiets die jaarlijks meer ongelukken veroorzaken dan de gemiddelde alcoholist. Gelukkig hoef ik niet met een stadskaart door de stad te lopen en gelukkig spreek ik dezelfde taal. Toch voelde ik me sinds dat vriendje me een paar weken geleden op de hoogte stelde een vreemde in Amsterdam.

NEW BLOG: I Amsterdam

 Tot het WK begon. Iedereen in het oranje hoort bij elkaar. Zolang Nederland wint is het één groot feest met elkaar. Één gelukkige, van elkaar houdende oranje massa. Ik voel me één met alle Amsterdammers, met alle Nederlanders en zelfs met alle in het oranje gehulde toeristen. In Bavaria Dress bij Nevy of met de Nationale Mouw van Sander de Heer bij het plaatselijke café, samen zijn we oranje, samen zijn we Amsterdam. I Amsterdam!

WK kijken bij Nevy, in Bavaria Dress!!

WK kijken bij Nevy, in Bavaria Dress!!

Love,

Levine

Follow me on twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties