0

Den Haag – Ga jij binnenkort op vakantie en wil je graag met een paar kilo minder in bikini? Of heb je volgende week een feestje en moeten er echt nog drie kilo af om je goed te voelen in dat ene mooie jurkje? Kortom, wil jij snel een paar kilo verliezen? Ik heb de ultieme tip!

Je hebt er geen pillen voor nodig, hoeft er geen dieet voor te volgen, laat staan moeite voor te doen. De enige benodigdheden zijn een gezellige avond, een vermoeid lichaam, een partner in crime (liefst mannelijk geslacht, die drinken sneller, denken over het algemeen iets minder verstandig na) en Gin Tonic.
Werkwijze: Je ploft op de bank naar een vermoeiende dag (of beter nog, week) op je werk en zet de televisie aan. Zap naar de eerste beste spannende voetbalwedstrijd, foute comedy of Sex and the City herhalingen, het maakt allemaal niet uit, als het je aandacht afleidt zit je eigenlijk altijd wel goed.

Goed daar zit je dan naast je partner in crime, die de eerste Gin Tonic* inschenkt. Het smaakt goed, je hebt dorst, maar de eerste Gin Tonic drink je nog vrij rustig leeg. Bij de tweede Gin Tonic gaat het al iets sneller en bij de derde moet je oppassen dat je niet vergeet dat er geen limonade maar alcohol in je glas zit. Vervolgens raak je de tel een beetje kwijt, er wordt maar geschonken en jij hebt het eigenlijk allang niet meer door. Laat je gaan, denk niet na, morgen is er weer een dag.
Helaas wel ja. De volgende dag voel je je rot. Beter gezegd: klote verrot, kapot van binnen. Volledig gesloopt. Misselijkheid overvalt je, er gaat iets niet goed. Als je probeert op te staan komt de eerste stortvloed van de avond ervoor terugzetten. Vijf seconden voel je je beter, daarna gaat het weer snel bergafwaarts.

De hele dag lig je in bed met een emmertje naast je bed en de gordijnen goed gesloten. In eten en drinken heb je geen trek. Je zweet je een ongeluk, je hangt minstens tien keer boven die ene emmer. De dag gaat geluidloos over in de nacht en de volgende dag voel je je nog steeds een uitgeknepen vaatdoek.
Opstaan lukt al wel weer, je durft aan het eind van de middag zelfs al weer aan serieuze dingen te denken, maar eten gaat nog steeds niet van een leiendakje. Een gekookt eitje, een kopje kippenbouillon, misschien een droog maar zout crackertje, maar daar houdt het bij op.

Een week lang heb je geen trek. Je eet wel, maar minimaal. De kilo’s vliegen er van af** en wat voor moeite heb je er nou eigenlijk voor moeten doen? Na een week voel je je beter, je kater is verledentijd, de mensen om je heen beginnen je misdragingen langzaamaan te vergeten en over je figuur hoef jij je geen zorgen meer te maken!

* Sterke drank? alleen voor 18 jaar en ouder.

** Resultaten zijn geen garantie, zij zijn gebaseerd op een enkel geval bij een blond meisje van 21 jaar dat er net een antibioticakuur van een half jaar op heeft zitten en dus geen alcohol gewend is. Volgens haar wogen de nadelen toch nog net niet helemaal op tegen de voordelen.

Liefs,

Annemerel

Volg mij ook op Twitter

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties