0

Amsterdam – Liesbeth is een fashionista in hart en nieren. Schoenenverslaafd, kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor Elle en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Toen ik begon met schrijven voor ILFN nam ik me voor om geen overwegend negatieve stukken te plaatsen. Er wordt al voldoende gezeik op internet gezet en ik wil daar niet aan meedoen. Maar nu is er echter een onderwerp dat ik met geen mogelijkheid positief kan benaderen, maar toch met jullie wil bespreken. Ik zal proberen heel genuanceerd en redelijk te blijven, en al mijn stellingen te onderbouwen met degelijke argumenten.

Het gaat om het volgende: ik ben van mening dat de Nederlandse vrouw met een witte legging in haar kledingkast er goed aan doet te overwegen om dit kledingstuk naar de prullenbak te verwijzen – nee wacht, dit werkt niet. Wat ik gewoon wil zeggen is namelijk: IK HAAT WITTE LEGGINGS EN DIE DINGEN MOETEN ALLEMAAL RITUEEL VERBRAND WORDEN. Zo.

‘Overigens is de witte legging (of andere kleur) ook inzetbaar onder zomerjurkjes, liefst een onflatteus model met een bloemenprint uit 1932.’

Het is een volstrekt idiote manier van kleden die volgens mij hoofdzakelijk in Nederland voorkomt; simpel shirt, kort spijkerrokje, witte legging en Birkenstocks of ballerina’s. Overigens is de witte legging (of andere kleur) ook inzetbaar onder zomerjurkjes, liefst een onflatteus model met een bloemenprint uit 1932. Ik kan er met de beste wil van de wereld niet bij waarom mensen dit dragen.

Ten eerste is die witte legging echt voor niemand een goed idee, zelfs mensen als Blake Lively a.k.a. Boobs Legsy komen er niet mee weg. Het allerverradelijkste aan de legging is namelijk dat ‘ie je benen optisch veel en veel korter maakt dan dat ze eigenlijk zijn. En niet alleen korter, maar ook nog eens dikker, en dan vooral je kuiten – wat volgens mij totaal niet de bedoeling kan zijn. Sterker nog, ik verdenk leggingdragers ervan dat ze hun benen eigenlijk niet mooi genoeg vinden om ze bloot te dragen, en de boel juist willen ‘verhullen’ in een legging. Maar oh de mate waarin het tegenovergestelde effect wordt bereikt is bijna niet te beschrijven.

‘Leggings waren even super lachen in de jaren ’80′

Ten tweede, wie heeft überhaupt ooit bedacht dat we weer leggings moeten gaan dragen? Leggings waren even super lachen in de jaren ’80, toen Jane Fonda opeens razend opwindend in een glimmend roze legging haar 3,5 meter lange benen moeiteloos in de lucht gooide. Maar die tijd is nu toch wel voorbij en bovendien heeft Jane dit allemaal heus niet zo gewild.

Voorts, behalve dat ik het gewoon heel lelijk vind, is het ook nog eens zó ontzettend saai en uitgekauwd. De eenheidsworst, de non-originaliteit! Op een zonnige doch treurige dag kun je zonder enige moeite minstens 10 meisjes aanwijzen op straat, allemaal gehuld in een uniform als dit, of iets van gelijke strekking. Nee je hoeft absoluut niet elke dag door het leven te gaan alsof je alles direct van de catwalks uit Parijs trekt, maar een béétje meer je best doen, dat moet toch kunnen?

‘Dresscode dit jaar is “Glitter Marine White & Blue”, wat zoveel betekent als: Heel Veel Witte Leggings.’

Overigens heeft de afgelopen dagen het grootste witte legging-evenenement van het land weer plaatsgevonden; De Toppers in concert. Dresscode dit jaar is “Glitter Marine White & Blue”, wat zoveel betekent als: Heel Veel Witte Leggings. Elk jaar is het weer raak namelijk. Vraag me niet waarom, maar mensen die dol zijn op De Toppers zijn doorgaans ook dol op witte leggings.

Goed, mijn hele idee van redelijk en genuanceerd overkomen is natuurlijk totaal mislukt, maar het kon gewoon even niet anders. Tot slot; ik ga er blindelings van uit dat jullie allemaal prima weten dat je geen witte leggings moet dragen, maar, mocht het nou toch zo zijn dat er –geheel per ongeluk- tóch een exemplaar in je kast ligt, doe jezelf en vooral mij een plezier: Gooi. Het. Weg. Een beter milieu (en in deze context; een beter straatbeeld) begint immers altijd bij jezelf.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties