0

Den Haag – Van de zomer schreef ik al over m’n acne, ik vertelde dat ik nooit puistjes had, totdat ik 18 werd, en het leek alsof er een pot met puistjes was opengetrokken, die zich allemaal op mijn huid verzamelde. Ik ging naar de dermatoloog, kreeg twee antibioticakuren en van de zomer dacht ik dat ik het allemaal eindelijk onder controle had.

Kijk, dat soort dingen moet je dus niet denken, je moet ze zeker weten. En ik wist het niet zeker en kon het ook niet zeker weten, want mijn huid doet toch lekker wat ‘ie zelf wil. Aan het eind van de zomer zat ik alweer helemaal onder de grote onderhuidse puisten en augustus was nog niet voorbij of ik begon alweer aan mijn derde antibioticakuur. Inmiddels zijn we bijna een half jaar verder en lieve mensen, mijn huid is nog steeds van een scheet van streek.

Dure cremes waar ik m'n geld aan spendeer

Ik slik nu al een half jaar antibiotica, sinds drie maanden wel een hele lichte dosis, en er gaat geen dag voorbij waarop ik geen puistjes heb. Of nee, dat lieg ik, soms ben ik één dag helemaal clean en dan kijk ik in de spiegel ben ik erg gelukkig, maar als ik dan de volgende ochtend wakker wordt… quelle horreur!

Cremes van de dokter

Wat doen we er aan? Ik ga geen adviezen meer geven, want ik ben al vier jaar bezig en m’n eigen adviezen hebben nog nooit echt effect gehad op de lange termijn. Ik eet gezond, drink heel veel water en groene thee. Ik eet groente en fruit, eet sinds twee weken geen suiker meer. Gefrituurd eten probeer ik zo veel mogelijk te laten staan, ik slaap minstens vijf dagen in de week een mooie acht uur. Ik maak mijn huid twee keer per dag schoon, ik scrub drie keer per week met een milde scrub. Één keer in de week gebruik ik een maskertje, ik verzorg m’n huid met de beste cremes, ik slik antibiotica, ik slik biergistpillen, ik heb zalf tegen mee-eters en een gel tegen onderhuidse mormels. Ik weet het ook niet meer.

De pillen die ik al weer bijna een half jaar iedere dag braaf slik

En dus lieve lezers, geef ik deze week geen advies, ik vraag advies: wat moet ik in hemelsnaam doen om mezelf te verlossen van die verschrikkelijke krengen?

Liefs,

Annemerel

Volg mij ook op Twitter!

www.annemerel.com

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties