0

Den Haag – Ik hou van mijn haar, dat hebben jullie een aantal weken geleden allemaal kunnen lezen en zien. Maar dat betekent niet dat ik er heel erg goed voor zorg.

Ik was het (iedere dag), ik borstel het (soms misschien iets te fanatiek), ik gebruik serums (en veel ook) en ik gebruik weinig heet haar-gereedschap (niet alleen uit liefde voor mijn haar, maar ook zeker uit gemak), maar naar de kapper gaan is niet iets wat ik geregeld doe.

Het is niet dat ik gelukkig word van dode puntjes en uitgroei van zes centimeter, maar meer een combinatie van angst voor mislukking en een hekel aan afspraken. Dat laatste zal ik even toelichten, want dat is nodig. Kijk met zakelijke afspraken heb ik helemaal geen probleem. Ik bel gerust de hele dag mensen op, ik ga naar meetings, neem me verantwoordelijkheid, mail altijd netjes op tijd terug; maar persoonlijke afspraken, dat is dus een heel ander verhaal. De huisarts bezoek ik alleen op het spreekuur om half acht (als ik dus gewoon binnen kan lopen zonder afspraak), afspraken bij de tandarts moet mijn moeder voor me maken anders ga ik niet (gelukkig behandelt ze me zelf, dus vergeet ze dat niet), kappersafspraken heb ik dus ook niet bepaald vaak.

Uitgroei en dode punten

En iedere keer als ik net geweest denk ik weer, oh jeetje, wat heerlijk, dit moet ik vaker doen. In februari had ik een afspraak bij Rob Peetoom in Amsterdam, ik was werkelijk waar nog nooit zo blij met mijn puntjes en verse highlights geweest. De eerste twee weken staarde ik ernaar in iedere spiegel en winkelruit. Na drie maanden begon de uitgroei zichtbaar te worden, maar het was zo natuurlijk gedaan dat het amper zichtbaar was, ik zou in juni wel gaan, begin juni werd eind juni, werd begin juli, toen besloot ik na de zomervakantie te gaan en plots was het weer zes weken later, eind september dus, voordat ik weer voet in een kapperszaak zette. Bijna acht maanden.

Als dat maar goed gaat...

Ik was een beetje onwennig in het begin. Niet alleen maak ik mij zorgen om mijn haar, ook weet ik niet direct wat ik moet zeggen. Natuurlijk komt het altijd goed, komt waarschijnlijk ook doordat ik nog nooit voor een wereldschokkende haarverandering ben gegaan. Dit keer deed ik wel wat spannender dan anders. Ik koos niet alleen voor een de dode puntjes en wat folies, maar ook voor een crème die mijn haar 1 tot 1,5 tint zou oplichten. Onwijs spannend voor mij, omdat dit mijn hele haar zou pakken, maar wat ben ik blij dat ik het gedaan heb, het is werkelijk waar prachtig en precies zoals ik het wil. Natuurlijk verkopen ze dat soort crèmes ook bij de drogist, maar die maken je haar vaak geel, dit maakt het echt lichter. Het hoefde maar vijf minuten in te werken en het kan zo vaak gedaan worden als je wilt want het is niet schadelijk en je ziet er na drie keer gebruiken ook niet uit als een pornoster, want het licht niet nog verder op. Ik zeg, peper&zout-blondjes; rennen naar de kapperszaak waar ze werken met Goldwell producten, vraag naar ‘New Blonde’, want dit is dus echt de uitvinding.

Ik kan weer lachen!

Om een lang verhaal kort te maken, ik ben weer zielsgelukkig met mijn haar. Ik denk nu weer, en dit keer ga ik echt over drie maanden weer terug, maar of die gedachte werkelijkheid wordt… We’ll see, keep you posted!

Liefs,

Annemerel
www.annemerel.com

Volg mij ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties