0

Den Haag – Mijn haar is me heilig. Ik ben dan misschien wel niet zo’n miss missverkiezing die iedere vier weken bij de kapper haar blonde manen laat bijpunten en kleuren, ik heb ze wel lief, mijn haren. Ik laat ze niet zomaar aan de eerste de beste kapster over, onderwerp ze niet aan de laatste trends, kleur nóoit meer dan één keer in het half jaar en gebruik zo min mogelijk ‘hot tools’.

Ik ben altijd een blondje geweest, tot mijn zesde met een strakke bob en ditto pony, daarna altijd met een paardenstaart. Los haar is niet zo mij, ik irriteer me aan haren in mijn gezicht en ogen. Vroeger dacht ik dat ik allergisch was voor mijn eigen haar (ik kon immers ook niet tegen dierenharen), maar later besefte ik dat dat eigenlijk helemaal niet mogelijk kon zijn.

Even voorstellen... dit is mijn haar!

Alles naar 1 kant...

Golden Oldie, de hoge paardenstaart

Tegenwoordig draag ik het nog wel eens los. Met een scheiding in het midden als ik net mijn haar heb laten kleuren en een scheiding aan de zijkant als mijn laatste kappersbezoekje alweer wat langer geleden is. Zoals nu. In februari ging ik voor het laatst naar de kapper, Rob Peetoom in Amsterdam. Mijn eerste ervaring daar, en onwijs goed bevallen. Waarom ik dan niet eerder terug ben gegaan? Een kappersafspraak maken staat in mijn top 5 ‘dingen die ik het liefste uitstel zonder direct aanwijsbare reden’. In februari heb ik ook highlights laten zetten, maar ik koos ervoor om voor een kleur te kiezen die al ergens in mijn haar aanwezig was en die niet al te licht was, daardoor viel mijn uitgroei een stuk minder op en kan ik er nu, zeven maanden later, dus nog goed mee weg komen, als ik mijn scheiding aan de zijkant draag dus.
Maar het liefst draag ik mijn haar nog vast. In een knotje ergens boven op mijn hoofd, in een hoge paardenstaart, of een mooie lage staart die ik een heel klein beetje naar de zijkant trek voor een speels effect.

Met een knotje boven op mijn hoofd, heel erg makkelijk dit

Nog zo'n makkelijk knotje

Met een lage paardenstaart een beetje naar de zijkant getrokken

Föhnen doe ik zelden. Ik blaas het een beetje droog en laat de rest aan de lucht drogen. Een stijltang gebruik ik soms, als ik in zo’n fase zit, die meestal niet meer dan een week duurt en hooguit twee keer per jaar voorkomt. Mijn haar krullen heb ik opgegeven, dat lijkt onmogelijk, welke Volume Mouse of Krul-activator ik ook gebruik, het blijft niet zitten. Heel erg jammer, want ik zou heel graag zo’n mooie bos wavy hair a la Lauren Conrad hebben (wie niet tegenwoordig), maar het is helaas niet voor mij weggelegd. Ach ja, ik zal het maar accepteren.

Scheiding aan de zijkant als ik last heb van uitgroei

Scheiding in het midden, nu eigenlijk te veel uitgroei om mijn haar zo te dragen, hoewel het wel hip schijnt te zijn om lichter aan de onderkant te zijn, maar ik doe niet aan haartrends

Aan haar producten ben ik niet erg trouw, er zijn maar twee producten die volgens mij eeuwige roem verdienen. Dat is de Volume Mouse van Goldwell (kappersmerk) en Biosilk haarserum. De Volume Mouse gebruik ik bij mijn ‘roots’ om daar wat volume in aan te brengen, Biosilk gebruik ik voor mijn punten, die al zo oud zijn dat ze wel wat extra vertroeteling verdienen.

Mijn tips voor lang en gezond haar? Verf zo min mogelijk, gebruik zo min mogelijk heet gereedschap en heb ze lief.

Liefs,

Annemerel

Volg mij ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties