0

Amsterdam – Liesbeth is een fashionista in hart en nieren. Schoenenverslaafd, kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor Elle en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Afgelopen maandag vond een van de grootste modespektakels van het jaar plaats; het MET gala. De grootste namen op aard paraderen in de mooiste jurken du jour over de trappen van het Metropolitan Museum in New York. Dit jaar was er een primeur, voor het eerst werd namelijk het rode loper moment live uitgezonden middels een livestream, en ik bleef de hele nacht wakker om te kijken.

‘Nee nee ik heb het niet over Gerard Butler (alhoewel, hij is natuurlijk altíjd het hoogtepunt) maar over De Onbekende Fotograaf.’

Inmiddels zullen jullie alle jurken wel allang gezien hebben, dus daar hoef ik het niet over te hebben. Nu zijn die jurken absoluut nabesprekingwaardig en kun je eindeloos het fiasco dat Chloe Sevigny heet bespreken, of juist de prachtige Camilla Belle, maar er was voor mij één onbetwiste winnaar, en die persoon droeg nou juist geen jurk. Nee nee ik heb het niet over Gerard Butler (alhoewel, hij is natuurlijk altíjd het hoogtepunt) maar over De Onbekende Fotograaf. Ik weet niet hoe hij eruit ziet en wie hij precies is, maar hij is sinds maandag mijn held.

‘Die red carpet foto’s zien er altijd heel deftig en sereen uit, in het echt klinkt het ongeveer zo’

Klinkt vaag, is het ook. Het zit zo. Een van de plekken waar de livestream werd opgenomen was tussen de fotografen, pal aan de rode loper. En aangezien de microfoon van de livestream-camera constant open stond kon je dus alles horen wat er werd gezegd. Die red carpet foto’s zien er altijd heel deftig en sereen uit, in het echt klinkt het ongeveer zo: “LOOK TO YOUR LEEEEEEEEEEEFT!!” NOOOOOOOOO TO YOUR RIIIIIIGHT!!” “DIAAAAAANEEEEEE” “OVER YOUR SHOULDER OVER YOUR SHOULDER OVER YOUR SHOULDER!!” “CAROLINAAAAAAAA” “SHOW ME THE BAAAAACK OF YOUR DREEEEEESS” en dit alles dan door honderden hyperventilerende mannen.

Maar op een gegeven moment viel één stem op die niet alleen bovenstaand oergebrul produceerde maar ook en vooral ronduit hilarische oneliners voortbracht. Maar echt zó geestig, dat ik al vrij snel meer bezig was met luisteren naar de livestream dan met kijken naar de livestream. Die stem is De Onbekende Fotograaf, en wat nu volgt is een bloemlezing van zijn mooiste uitspraken.

‘(Weer de beveiliger)“Back off sir BACK OFF PLEASE. My god he is in every photo.”

- (Over Hamish Bowles) “He looks like a bellboy.”
- “Kristen (stewart) we need you we need you! LOOK AT THE CAMERAS! LOOK AT THE CAMERAS! *zwaar geïrriteerd tegen zijn collega*: “Man she’s looking at nothing. NOTHING I tell you.”
- “Mary-kate? Is this Mary-kate? I can’t tell these guys apart.”
-  (Over iemand van de beveiliging die steeds in beeld staat) “I HATE that guy over there. He is killing ALL of my photographs.”
- “The dresses are just like, whatever.”
- (Over de beveiliger) “TO THE RIGHT STEP TO THE RIGHT. No that’s the left you idiot!”
- “Who invited the Jonas-brothers?”
- (Weer de beveiliger)“Back off sir BACK OFF PLEASE. My god he is in every photo.”
- “Thanks for stopping thanks for sharing.”
- (Er komen meer mensen in beeld) “WHAT are all those people doing behind the stroll I can’t believe this shit!”
- “Can somebody please help Debra Messing up the stairs?”
-  (De beveiliger gaat zelf foto’s maken. Geloof ik.) “GET OUT OF THE BACKGROUND WITH THAT PORTABLE CAMERA!”
- “Can we have you guys together? Alicia (Keys) and sw….eh…swi….”
Tegen collega: “What’s his name? Swwszzomething?”
Collega: “That’s Swizz Beatz”.
De Onbekende Fotograaf: “Yeah that’s right. ALICA AND SWIZZ BEATZ CAN WE HAVE YOU GUYS TOGETHER PLEEAAASSEEEEEEE.”
-  (Beveiliger gaat smsen) “SIR CAN YOU TEXT SOMEWHERE ELSE?! Is that possible?! I mean REALLY…”
- (Over Leighton Meester) “My god out of nowhere LOOK AT HER! She’s beautiful! DON’T LET ANYBODY GET IN FRONT OF HER!”
- (Over Florence Welch) “It’s RAGE AGAINST THE MACHINE.”

Ja, het was een mooie avond. Vanaf nu denk ik bij elke red carpet foto die ik zie het gebrul van De Onbekende Fotograaf er gewoon bij. Zo worden zelfs achterlijke jurken als die van Chloé toch nog een feest om naar te kijken. Dank, Onbekende Fotograaf, dank.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

 

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties