0

Den Haag – Ineens was het daar, het negatieve saldo op m’n bankrekening nog maar net na de eerste week van januari. Er werd wat spaargeld gestort, anderhalve week later nog wat meer, en ten slotte in de laatste drie dagen nog maar weer een keer.

Waar bleef het? Wat heb ik gedaan? Oh ja.. Die dure decembermaand en daarna Januari-sale-maand, die bestelling bij ASOS en Shopbob, toen die mega bestelling bij Net-a-Porter en m’n middagje bij Acne en Ilja Visser ah… en dat dagje Antwerpen natuurlijk! Vind je het heel gek lieve schat?

Dus ik besloot op 21 januari al dat ik geen geld meer uit zou geven aan mode en beautygerelateerde artikelen, tenminste tot het einde van februari. En jullie weten, als ik wat zeg, dan probeer ik me er (zeker de eerste maand) aan te houden. Zo heb ik in de hele maand januari geen druppel alcohol gedronken en heb ik op een paar paar taartjes (verjaardagen) na, me niet vergrepen aan suiker.

Maar deze onthouding is van een geheel ander kaliber. Loop ik in de stad met een vriendinnetje zie ik een schattig topje van Pieces, voor de halve prijs met een bijpassend vestje, ook halve prijs. Maar ik ben sterk. Komt het winkelmeisje naar me toe.. ja deze items zijn nu ook nog eens twee halen één betalen. Ja hallo, wat moet ik dan? Voor nog geen tientje zou ik klaar geweest zijn.. maar m’n voornemen. Ik hield me groot en sterk.

Maar toen kwam Fashionweek en vond ik m’n haar al weer te dof en grauw, en daarbij ook nog eens dood bij de punten. Ik wilde zo graag naar de kapper, maar daarvoor was geen budget. Wanneer heb ik mezelf ooit een bezoekje aan de kapper ontzegd? En m’n dagcreme.. de bodem van de pot is duidelijk in zicht, ga ik dat nog wel tot eind februari uitzingen en zo niet, wat moet ik dan? Iedere dag een ander proefmonster gebruiken? En ineens wil ik zo graag naar de zonnebank, ik ben al minstens drie jaar niet geweest en uitgerekend nu verlang ik er naar. Eventjes wat warmte en licht. En de schoonheidsspecialiste, ik kom er nooit.. maar sinds m’n no fashion en beauty uitgavenverbod wil, nee moet, ik echt. M’n snor moet geharst want als ik dat zelf doe krijg ik brandwondjes en m’n mee-eters moeten er allemaal uit.

Maar ik houd me sterk. Ik probeer m’n mee-eters zelf te verwijderen, pluk iedere haar op m’n snor één voor één met m’n tweezerman en hoop dat ik aan het eind van de maand een keer alle haren te pakken heb en dan… ga ik mezelf waarschijnlijk eens goed verwennen (heeft die 1,5 maand op een houtje bijten dus weer geen zin gehad…)

Liefs,

Annemerel

Volg Annemerel op Twitter!

www.annemerel.com

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties