0

Amsterdam – Nu de wintercollecties weer in de etalages verschijnen en de herfst zijn intrede weer gaat maken (is het ooit zomer geweest dan?!), wordt het tijd voor de 2 jaarlijkse change of season in je kledingkast. Jurkjes en slippertjes kunnen weggestopt en de kabeltruien en cashmere krijgen weer een prominente plek.

Dit is niet alleen de tijd van herschikking, maar ook van herbezinning. “Ga ik deze trui nog dragen & kan dit jurkje nog?” De gouden regel hier is: heb je iets langer dan 2 seizoenen niet gedragen? DOE HET WEG. Ervaring leert dat je het ook niet meer gaat dragen (Collectors items hier buiten beschouwing gelaten).

I Wish!

Er zijn natuurlijk een paar soorten “weg”;
•    Houd een kleding swap met vriendinnen. Neem allemaal een gelijk aantal kleding- stukken mee, gooi het op een hoop en ruilen maar!

Ruilen maar!

•    Niet meer houden maar te mooi voor Afrika: breng het naar de 2e hands kledingwinkel. Zo krijg je er ook nog wat voor terug en dat kan je mooi weer investeren in je nieuwe garderobe. Insiders tip: styliste Danie Bles en Bodo Breg brengen hun kleding naar De Ruilhoek, Maasstraat 146 in Amsterdam 
(Ik heb geïnvesteerd in een tweed jurkje van Rabens Saloner bij Ellebelle).

Tweed van Rabens Saloner

Ellebelle, Corn. Schuytstraat. Best bewaarde geheim van Amsterdam!

Hebben!!

•    Gooi je kleding in een kledingbak. Zo draag je een steentje bij en dat mag natuurlijk weer beloond worden met iets nieuws. Kijk voor 1 van de kleding bakken op www.humana.nl & www.reshare.nl.

Ik zou zeggen: bezint eer ge begint en bij twijfel… doen!

PS: Volg je mij ook op Twitter voor meer mode-avonturen?

(Lotte van der Duin)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties