0

Amsterdam – Gedoucht, check. Haar, check. Mascara, check. Kleding, uhm…
Hoewel fashion mijn hobby en mijn passie is (mijn leven is wat overdreven)
 weet ik in de ochtend nooit wat ik aan moet.

Bekend probleem? “Maar je hebt toch zo veel in je kast”, zeggen veel mensen dan. Ja, en waarschijnlijk schuilt daar ook het gevaar. Mensen die te veel keuze hebben kampen vaak met keuzestress. Want bij te veel keus is de kans groot dat je goed kiest, maar nog groter dat je achteraf denkt de verkeerde keuze te hebben gemaakt. Barry Schwartz heeft hier in 2004 een bestseller over geschreven; ‘The paradox of choice’ en dat is niet gek gegeven het feit dat een  vrouw gemiddeld een jaar van haar leven twijfelt over de juiste outfit! En zo ook ik.

Een kast vol spullen, maar niks om aan te trekken...

Vrienden leggen de avond van te voren hun outfit klaar en trekken dat s’ochtends zonder twijfel of bedenkingen aan. Ik kijk naar het weer, afspraken, bad hairday, en lichamelijke gesteldheid – welke belangrijk is voor wel of geen hakken- en zo kom ik tot een (vaak niet eenvoudige) beslissing.  
Zoiets als een lievelingsoutfit werkt bij mij niet, want op een slechte dag is deze zomaar een regelrechte fashion failure.

Misschien moet ik net als Blair kiezen voor een uniform?

Of toch maar altijd kiezen voor een little black dress? Altijd goed zou je denken...

Nee, alles moet aangetrokken, gepast en bekeken en dan, na heel veel draaien, kijken en wisselen, ben ik (eindelijk) klaar voor de dag. Daarom een oproep aan jullie:

ILFN’ers, HELP, hoe doen jullie dit?
Ps. Check www.dressassistant.com (misschien een goede tip)

Tot volgende week!

PS: Volg je mij ook op Twitter voor meer mode-avonturen?

(Lotte van der Duin)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties