0

NEW BLOG: Fake tan?Amsterdam –  Iedere zomer probeer ik het weer. Geduldig ga ik in de zon liggen in de hoop er een paar tinten donkerder uit te komen. Tot op heden helaas zonder verbluffend resultaat. Nu is het niet zo dat ik helemaal niet bruin word, het gaat alleen zo tergend langzaam dat een vakantie met een minimaal aantal zonne-uren bij lange na niet volstaat.

Maar je bent helemaal niet bruin! Heb je het wel leuk gehad?

Het gevolg is dan ook dat elk jaar dezelfde vraag weer op komt duiken wanneer ik enthousiast vertel dat ik op vakantie ben geweest. Maar je bent helemaal niet bruin! Heb je het wel leuk gehad? Dat ik uren op het strand mijn best heb gedaan om het kleurgehalte in mijn huid optimaal te stimuleren is blijkbaar tevergeefs geweest.

Alvast voorbruinen op het strand in Nederland

Alvast voorbruinen op het strand in Nederland

Terug in Nederland geldt kennelijk alleen mijn kleur als graadmeter voor een geslaagde vakantie. Met een huid die meer sproeten dan pigment lijkt te bevatten is de zon genadeloos. Om het kreeftgehalte te voorkomen tref ik dan ook braaf de juiste voorzorgsmaatregelen en smeer ik me meerdere keren per dag van top tot teen in met factor 30 of hoger. Dit tot ergernis van mijn vriend die niet snapt waarom ik elk uur mijn tube weer te voorschijn haal om dit ritueel nogmaals te herhalen. Ik kan er vervolgens weer niet bij hoe hij zo lang letterlijk in de zon kan liggen bakken en ‘ s avonds nergens last van heeft.

Smeren met een zelfbruiner heeft tot nu toe alleen het tegenovergestelde effect gehad.

Met alle wondermiddeltjes die er tegenwoordig bij de drogist verkrijgbaar zijn, zou ik in no time de perfecte kleur moeten hebben. Helaas heeft smeren met een zelfbruiner tot nu toe alleen het tegenovergestelde effect gehad. Oranje is toch echt iets als gebronsd en de talloze vlekken en strepen die achterblijven verraden dat dit niet het werk van de zon is geweest. Hoe dan ook dit jaar zal ik me niets aantrekken van alle kritieken over mijn niet-gebruinde huidje. Mooi wit is niet lelijk toch?

Mijn voorraad zelfbruiners zijn misschien toch nog een poging waard

Mijn voorraad zelfbruiners, klaar om te testen!

Love, F

Volg mij nu ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties