0

Den Haag – Herinneren jullie één van mijn favoriete parfums nog? Pure Poison van Dior. Voor het eerst gekocht toen ik zessenhalfjaar jaar geleden voor het eerst alleen in het buitenland was, in Londen.

Ik weet niet of het het sentiment is of dat ik de geur nu echt zo verschrikkelijk lekker vind, maar dat geurtje, die moet ik gewoon altijd op ieder willekeurig moment kunnen ruiken.

Nu is mijn financiele situatie, na sale-shopping bij Acne, Ilja Visser, French Connection, een Big Ass bestelling bij Net-a-Porter en als klap op de vuurpijl een dagje Antwerpen, niet echt fantastisch. Tel daar ook nog eventjes de dure decembermaand en een verhuizing over een kleine drie weken bij op, en je begrijpt, mijn bankrekening heeft het zwaar.

Maar nu komt het probleem.. Mijn favoriete luchtje was zo goed als op. Sterker nog, hij was op, er zat alleen nog geur aan het flesje, er kwam niks meer uit. Een mannelijke collega vertelde me dat hij naar Beverwijk ging, want daar waren alle luchtjes heel erg goedkoop. Ik zei ‘Ja maar.. die zijn toch niet écht!’ ‘Oh ja wel hoor, hartstikke echt’ zei hij. Ik geloofde hem in eerste instantie niet, maar hoe vaker hij het zei hoe meer ik hem ging en wilde geloven. Zouden ze daar ook mijn luchtje hebben voor weinig. Hij ging kijken.

Voor de gene die hem niet kennen...

Een paar dagen later kwam hij naar me toe, ‘je luchtje staat op de kast’, yessss dacht ik! 100ml, 50 euro. Prima, toch? Maar toen ik het doosje zag kreeg ik al een klein beetje Argwaan, was dit Dior? Toen ik de fles uit de verpakking haalde werd ik verdrietig van het aanzicht, deze fles was mat in plaats van glanzend en de sticker was beschadigd en de letters, dat was geen Dior. Nou ja, het flesje telt toch niet, het is de geur.

Dus ik met nijptang in de weer, dop van mijn oude 50ml flesje afdraaien, dop van de 100ml fles afdraaien, geurtje in een bekertje met een tuitje gooien (alle trechters waren spontaan zoek!) en overgooien maar. Want hé ik ga dus echt geen nepflesje op mijn kastje neerzetten. Maar een echt flesje met een nepgeurtje, dat gaat ook niet gebeuren. Want hoewel ik in eerste instantie dacht dat de geur hetzelfde was, heb ik deze mening bijgesteld. Het ruikt naar mandarijnen en als de echte Pure Poison ergens NIET naar ruikt, dan is het naar mandarijnen.

De Nijptang in actie

Zo'n flesje, daar wil ik echt niet mee gezien worden, heb hem maar onthoofd

Pure Poison, de echte, gevuld met de neppert

Jammer Annemerel, leuk geprobeerd, volgende keer maar gewoon weer sparen voor een flesje uit de winkel. En Lieve Annemerel, voor die 50 euro, had jij een 30ml flesje echte Pure Poison kunnen kopen en zelfs nog geld over gehad. Waarom zo hebberig?!

Lesje geleerd.

(Oh en ik mag hopen dat mijn mannelijke collega dit niet zal lezen, zei tegen hem dat ‘ie helemaal goed was.. ik vond het té zielig om hem de waarheid te vertellen..)

Liefs,

Annemerel

www.annemerel.com

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties