0

Den Haag – Op de middelbareschool, tijdens een lesje poezie, leerde ik over vergankelijkheid. Ik zou niet meer weten wie het gedichtje schreef, of hoe het ging, maar het waren tien regels en de boodschap kwam neer op ‘uiterlijke schoonheid is vergankelijk, maar de schoonheid die van binnen zit is voor eeuwig.’

En dat zette mij als dertienjarige puber aan het denken. Ik zat namelijk midden in zo’n periode waarin die uiterlijke schoonheid het allerbelangrijkste was. Je weet wel, dat je zo depressief wordt over een miezerig puistje zoals alleen een puberende tiener depressief kan zijn. Mijn eerste reactie op de boodschap, ik heb antirimpel crème nodig, want ik wil niet ouder worden. Na iets meer filosoferen en redelijkheid was m’n volgende reactie, misschien kan ik beter maar heel lief worden, want ouder word ik toch wel, als het goed is en daar moet ik juist blij mee zijn.

Mijn bijna 79-jarige oma bewijst het: eeuwige schoonheid is mogelijk

De laatste tijd twijfel ik weer een beetje over de stelling dat uiterlijke schoonheid ‘vergankelijk’ is. Of nu ja, in welke mate schoonheid vergankelijk is. Ik kijk naar m’n oma, volgende maand 79 jaar en nog steeds wordt ze bij de parfumerie rond de 65 geschat. Natuurlijk zitten er een paar rimpeltjes op, maar dankzij goede gezichtsverzorging valt het alleszins mee. Ik kijk naar Brigitte Bardot, 76, en volgens mij nog helemaal puur natuur en prachtig! Mijn oma en Brigitte zijn beide prachtige vrouwen, zonder hulp van een spuit en een lift. althans, zover ik weet.

Brigitte Bardot, 76 jaar en nog steeds prachtig

Of ik uiterlijke schoonheid door deze ‘ontdekking’ nu weer belangrijker vind dan de schoonheid van binnen? Absoluut niet. Mijn huidige theorie: “innerlijke schoonheid straal je uit en zorgt voor eeuwige uiterlijke schoonheid.” En wat ik dus met deze semi-filosofische woorden zeggen wil, staar je niet dood op beginnende rimpeltjes, koop je zelf niet arm aan dure crèmes, dieet jezelf niet; maar verzorg jezelf, hou van je zelf, geef om anderen en geniet (met mate), volgens mij de ingrediënten naar eeuwige schoonheid (van binnen en van buiten).

Liefs,

Annemerel

Volg mij ook op Twitter!

www.annemerel.com

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties