0

Den Haag – Ik heb zo van die perioden dat ik er gewoon een paar kilootjes vanaf wil. Dan zie je toch net weer iets te veel liefde aan mijn zijkanten, is mijn achterwerk voor mijn smaak net iets te prominent aanwezig en is mijn gezicht een beetje fluffy. Ik heb me dan een beetje laten gaan. Iets te veel zakken chips na middenacht in bed weggewerkt, koekjes gegeten alsof mijn leven er van af hing en vooral de weegschaal vermeden.

Gelukkig weet ik dat ik altijd binnen twee maanden, zonder al te veel moeite, back on track ben. En dat doe ik heus niet door mezelf te verhongeren of van de sportschool mijn tweede thuis te maken. Het zijn voor mij gewoon kleine aanpassingen, een beetje focussen, niet te veel prut eten, meer echt eten. Eigenlijk heel simpel, als ik eenmaal een paar dagen gezond leef snap ik niet waarom ik ooit anders gedaan heb, maar door een nog onbekende oorzaak gaat het toch altijd na een paar maanden weer fout.

Geen brownies meer...

Vanaf vandaag ga ik het nog eens proberen, of nou ja niet proberen, gewoon doen. En nu hopen dat ik het echt ga volhouden, want na een week voel ik me altijd al zoveel beter. Meer energie, een zuiverdere huid en ook mijn lichaam slinkt snel tot een slanker silhouet. Benieuwd wat mijn gezonde eetregels? I’ll give you a sneak peek.

Heerlijke zomerse salade met zalm en tomaat

’s Ochtends gezond, maar stevig ontbijten. Ik houd van de regel ‘have breakfast like a king, lunch like a prince and dine like a pauper’ (hoewel ik dat laatste eigenlijk vrijwel nooit doe hoor!) Ik begin mijn ontbijt met een halve grapefruit, ze zeggen dat daar een stofje in zit wat je vetcellen blokkeert, zodat je dus minder vet opneemt. Feit of fabel, het maakt me niet uit de grapefruit smaakt ’s ochtends heerlijk en in combinatie met de rest van mijn eetpatroon werkt het zeker! Verder ontbijt ik met volkoren, meergranenbroodjes met zoveel mogelijk zaden en pitten (vezels!), een zacht gekookt eitje, soms wat yoghurt, maar altijd een vers sapje en twee glazen groene thee.

Mag ook heus nog wel genieten hoor, lekkere frappuccino van starbucks

Rond een uurtje of elf ben ik toe aan een cappuccino, okee dit is niet het meest dieetverantwoordelijke drankje (ze zeggen dat je van cafeïne juist vet op je heupen opslaat) maar als je het met mate drinkt moet het volgens mij geen probleem zijn. M’n cappuccino vult meestal genoeg om zonder honger door te gaan naar de lunch.

Lunchen doe ik het liefst met een maaltijdsalade. Met zalm, avocado, tomaat, lekker veel olijfolie. Hmm, vooral in de zomer geniet ik echt van een salade. In de winter ga ik vaker voor een lekker soepje. Natuurlijk eet ik er ook altijd een volkorenbroodje bij, zoals ik al zei, ik ga dus echt geen hongerlijden.

Of een heerlijke vegarisotto met spinazie

Tussen m’n lunch en m’n avondeten heb ik de meeste kans op een dipje, zo rond vier uur wil ik nog wel eens een ongelooflijke vreetkick krijgen. Om die te onderdrukken eet ik een uurtje eerder, rond een uurtje of drie dus, twee stuks fruit. En als ik dan een uurtje later toch nog trek heb neem ik lekker een handje nootjes. Misschien wel hoog in calorieën, maar daar moet je dus echt niet op letten. Je hebt vet en calorieën nodig om te verbranden en in lekkere hand nootjes zitten super veel goede voedingsstoffen die je alleen maar helpen een slanker figuur te krijgen. Ik eet het dan ook – ook als ik wat kilo’s kwijt wil – zonder schaamte.

M’n avondeten is eigenlijk altijd anders. Het liefst eet ik sushi, of een lekkere wokmaaltijden met garnalen. Als ik gewoon aardappelen-vlees-groente eet probeer ik zoveel mogelijk groente op te scheppen. Pasta vind ik ook heerlijk, maar dan kies ik wel liever voor volkoren pasta, want dat vult langer. Als ik uit eten ga let ik absoluut niet op calorieën. Ik ga meestal niet naar restaurants waar ze patat serveren, gewoon omdat ik toch meer van de wat ‘culinairdere’ keuken houd, dus de verleiding van frietjes heb ik gelukkig niet zo vaak.

Zelf sushi maken is helemaal leuk! heerlijk met een bubbelende roze sake!

’s Avonds mag ik van mezelf iedere dag twee blokjes extra pure chocolade met nogmaals een cappuccino. Daar kan ik dan zo intens van genieten. Het is echt waar, als je bewuster eet, geniet je vanzelf bewuster en word eten alleen maar leuker en lekkerder.

Ik drink de hele dag groene thee en water, soms geef ik nog wel eens toe aan een glas frisdrank, maar de lightdrankjes heb ik afgezworen. Ik dacht altijd dat het heus zo erg niet was, maar na het boek ‘the truth about food’ heb ik het helemaal gehad met de kunstmatige zoetstof aspartaam, dat komt mijn lichaam dus niet meer in.

Ik zie het op dit moment allemaal heel optimistisch in, hoe lang ik er nog zo over denk? I’ll keep you posted!

Liefs,

Annemerel

Volg mij ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties