0

Amsterdam – Samen met mijn vriendinnetje A. bleef ik eind oktober een dag langer dan de officiële perstrip in -de tweede grootste  shoppingstad van Groot Brittannië- Glasgow. Voor mijn artikel in het magazine Body & Mind was het noodzakelijk een bezoek aan de mooiste spa van Glasgow te brengen.

De pas geopende Blythswood Spa is dé plek waar zelfs P. Diddy om de zoveel tijd zijn rustmoment creëert in zijn rappende bestaan. Zondag 30 oktober, de dag van onze visitatie, verliep minder vlekkeloos als wij in eerste instantie hadden gedacht. Ik zeg ‘gedacht’ in plaats van ‘gehoopt’. Toen we eenmaal op de massagebank lagen, ging halverwege het meest ontspannende uur van afgelopen maanden het brandalarm af. Nee, het was niet de eerste maandag van de maand en het was ook geen 12.00 uur. Kortom; hommeles in de tent. Binnen no time stond het gehele personeel van het bijbehorende hotel, de Blythswood Spa-bezoekers in witte ochtendjas en de hotelgasten buiten op de stoep. Dit tafereel werkte behoorlijk op mijn lachspieren, terwijl bij anderen tranen van angst over de wangen liepen. Niet veel later arriveerden er vier loeiende brandweerauto’s die wel raad wisten met het brandalarm in het super-de-luxe Blythswood Hotel. A. en ik werden geëvacueerd naar het nabij gelegen Novotel om bij te komen van de schrik. Terug in de Spa, waar de rust was wedergekeerd, maakte Spa-manager Leon bekend dat alle behandelingen die dag gratis waren. ‘Joehoe! Kom maar door met die menukaart’, was het eerste dat ik riep en ‘Leon mag blijven’. De rest van de dag zijn we goed doorgekomen; badderend in een zeewierbad, liggend op de massagetafel en ingepakt in een Schotse Turus Body Wrap. Aan het eind van de rit besefte ik dat ik mijn plek om te sterven als het zover is gevonden heb. Jeetje wat is de Blythswood Spa prachtig, en wat hadden we een mazzel met al die gratis behandelingen!

Met B. bij de opening van champagne boutique Ruinart.

Mijn blog tikken op donderdagavond in een afgeladen Palladium.

De nacht brachten we door in het CitizenM Hotel. De Nederlandse Robin Chadha is eigenaar van de keten en opende een maand of drie geleden zijn eerste CitizenM Hotel buiten onze landsgrenzen in Glasgow. Het concept van CitizenM is ‘Affordable Luxury for The People’, en dat hebben we geweten. De kamers zijn niet groot maar meesterlijk ingericht door ontwerpbureau Concrete (bekend van onder andere de Supperclub en restaurant Nevy). De designkamers beschikken over een moodboard waarmee muziek, verlichting, televisie, temperatuur, etc. geregeld kan worden met één druk op de knop. A. en ik waren met geen stok de hotelkamer uit te krijgen en verruilden het bruisende nachtleven van Glasgow voor een avond films kijken in een affordable designkamer.

Na het avontuur in Glasgow gaat het leven door en tikt de klok ook in mijn prille bestaan een jaar erbij. Vrijdag 5 november werd ik 24 en dat mocht niet onopgemerkt voorbij gaan. ‘s Middags ging ik langs bij Skins Cosmetics, waar Amanda Rijff (collega-blogster van ILBN) mijn gezicht van een feestelijke make-up van Laura Mercier voorzag. ‘s Avonds aten we met een klein clubje vrienden bij Club Dauphine. Candy Dulfer en Alain Clark traden nog net niet speciaal voor mij op, maar speelden en zongen de sterren van de hemel. Een ander leuk bijkomend detail waren de persoonlijke goodiebags van Sisley die op ieders plek prijkten. Het bleef tot ver na middernacht onrustig in Dauphine en ik heb een verjaardag gehad om nooit te vergeten.

In de make-up voor mijn verjaardagsfeest 5 november met Amanda van Skins Cosmetics.

Het eindresultaat mag er wezen. Weg zijn de wallen met dank aan Laura Mercier.

Er wordt wat af gelachen die vrijdagavond

X,

Karlijn

Volg mij ook op Twitter!

Welk beautynieuws het 8-uur journaal net niet haalde maar ik jullie niet wil onthouden:

Boek LINDA. het boek
Na zeven succesvolle jaren besluit LINDA. een boek uit te geven met daarin de meest spraakmakende fotoreportages van de beste fotograven met de mooiste mensen. Ook is er een tentoonstelling van de foto’s in LINDA. het boek tot begin december te bezichtigen in de NDSM-werf.

Rituals City Spa
Ik testte afgelopen week voor I Love Beauty News de Rituals City Spa in Heemstede. De Spa is een uitbreiding van het slow shopping winkelconcept dat Rituals introduceerde. Voor mij stond de Hammam Sensation op het programma; een ontspannende en reinigende hammam massage. Bij binnenkomst kwamen de bekende Rituals geuren mij al tegemoet. De behandeling begon met een ontspannende massage van de nek en rug. Vervolgens werd ik van onder tot boven gescrubd met de scrub uit de populaire Rituals Hammam-lijn. Nadat er geen dode huidcel meer over was werd ik ingesmeerd met diep reinigende modder en daarna ingepakt in plastic. Nog nooit heb ik er zo sexy bij gelegen. De behandeling van 90 minuten werd vervolgd met een hoofdmassage, een verkwikkende douche en als afsluiter een lichte lichaamsmassage met de bodycrème uit de Hammam-lijn. Na afloop kon ik alleen maar denken; ‘Waarom heeft Amsterdam nog geen Rituals City Spa. En wij, verwende Amsterdammers, maar denken dat alles binnen de ring verkrijgbaar is.  De Hammam Sensation kost 89,00.

Rituals City Spa

www.ritualsshop.nl

Uitreiking van Montblanc Museum Award
Jongens en meisjes, dames en heren (*tromgeroffel*)! Het grote nieuws is eindelijk bekend. Op 11 november werden de allereerste Montblanc Museum Awards uitgereikt in het American Hotel in Amsterdam. Voor de verandering dit keer geen beautyfeitjes, maar voer voor de algemene ontwikkeling: Nederland is met meer dan 1100 musea het land met relatief de meeste musea ter wereld. NEMO wint de award voor ‘Beste Museum voor Kinderen’ en de award voor ‘Beste Tentoonstelling’ is gegaan naar het museum Beelden aan Zee in Scheveningen. Jullie onverschrokken verslaggeefster stond gister in spijkerbroek tussen de hoge piefen in galajurk om jullie bij deze een paar cultureel-verantwoorde museumbezoeken voor het weekend cadeau te doen. www.montblanc.com

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties